Šta je novo?

Na "Danima Beograda" izložbe, koncerti i obilasci grada

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Počela tradicionalna manifestacija


Na "Danima Beograda" izložbe, koncerti i obilasci grada

Beoinfo/ M. J. | 16. 04. 2011. - 17:33h | Foto: Beoinfo

Tradicionalna manifestacija “Dani Beograda” kojom prestonica slavi značajne datume u svojoj istoriji počela je danas i trajaće do 19. aprila, a održaće se na više lokacija u gradu.

134515_bgbarutana_ig.jpg

U Velikom barutnom magacinu izloženi su sarkofazi, nadgrobni spomenici i žrtvenici

Tokom trajanja manifestacije posetioci će moći da vide zanimljive izlođžbe i čuju dobre koncerte, a u sklopu “Dana Beograda” održava se i Festival harfe i 24. beogradski maraton.

U okviru “Dana Beograda” danas je otvoren Veliki barutni magacin u Donjem gradu Beogradske tvrđave u kome je postavljena zbirka rimskih kamenih spomenika iz fonda Narodnog muzeja i Muzeja grada. U obnovljenom barutnom magacinu izloženi su sarkofazi, nadgrobne stele, nadgrobni spomenici, žrtvenici, i slično.

Posetioci će izložbu moći da vide svakog dana od 10 do 17 sati. Deseti međunarodni festival harfe počeće večeras u 19.30 sati u Sali Beogradske filharmonije, a u 20 sati u Narodnom pozorištu publika će moći da čuje autorski koncert Zorana Erića.

Centralni događaj “Dana Beograda” sutra će biti maraton, ali će pored toga posetioci moći da prošetaju “Ulicom starih zanata” u Knez Mihailovoj od 10 do 18 sati ili da na manifestaciji “Ulica susreta” od Gospodar Jevremove do Rige od Fere proslave Dan opštine Stari grad od 13 do 16 sati.

U holu ispred Sale Amerikana u ponedeljak u podne sati biće otvorena izložba fotografija sa festivala “RingRing” uz instalacije Zahre Mani i martina Janačeka.

Posetioci će istog dana u Dečjem kulturnom centru moći da otkriju “Tajne stripa i karikature” u 18 sati, dok će uveče u Galeriji Artget održati koncert Una Marija Vagner na violioni i Milan Rarenović na klaviru. Poslednjeg dana manifestacije u utorak biće postavljena skulptura “Anđeo smrti” na Malom Kalemegdanu. Skulptura je rad Ivana Meštrovića, a čuvana je u zbirci Narodnog muzeja.
 
Top