Šta je novo?

Multimedijalna navigacija

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
506
Od pojave navigacionih uređaja za masovnu primenu prošlo je svega nekoliko godina, a danas smo svedoci da su oni postali nezaobilazni gedžeti svakog iole ozbiljnog vozača. Pomažu na dalekim putovanjima, a vožnja po gradu uz njihovu pomoć je danas mnogo lakša. Međutim, GPS navigatori u ovom momentu nisu samo spravice koje vas vode do željenog cilja, već i moćni multimedijalni centri u pokretu, koji vam pružaju mnoštvo zabave dok putujete ili se pak odmarate u pauzama vožnje.
Prošetali smo domaćim „Car i PC“ šopovima i za vas odabrali tri elegantna i ultra moćna rešenja. Vežite pojaseve, jer upravo krećemo u bolje upoznavanje sa njima...


47657_svnavigacijamiomoovs568_f.jpg

Mio Moov S568
Mio je Moov S568 zamislio kao navigator za najširi krug korisnika i u njega je ugradio mnoštvo novih tehnologija uključujući i sjajni Spirit softver, koji odlično radi na našem terenu. Elegantan je i jednostavno dizajniran, sa vrhunskim touch displejom, koji nije podložan ogrebotinama i lakom prljanju. S568 može da igra i ulogu multimedijalnog plejera (podjednako za audio i video materijal), a u okviru dodatnih aplikacija u svom korisničkom interfejsu nudi i kalkulator. Sistem za montažu u kolima je veoma komforan, pošto omogućava da napajanje bude sve vreme povezano sa nosačem, a da sam uređaj jednostavnim pokretom (jedne) ruke ubacujete u ležište ili vadite iz njega, kada stignete na cilj. Zbog svojih jednostavno rešenih funkcija može biti dobar izbor i vozače početnike, a cena mu je za ono što nudi sasvim korektna.

ZA: Moderan dizajn, odličan Spirit softver, solidne multimedijalne karakteristike
PROTIV: Strana koja naleže na nosač se brzo haba

Mio Moov S568
Čipset - Samsung 2450
Brzina procesora - 400Mhz
Interna RAM memorija - 128MB SDRAM
Interna ROM memorija - 1GB/2GB
Displej - 4.7 inča (480x272)
Cena (sa PDV-om) - 34.990 dinara47654_svnavigacijamoovs7601_f.jpg

Mio Moov S760
Ako želite prostranije, odnosno komfornije rešenje, onda ćete se odlučiti za model Moov S760, koji takođe potpisuje kompanija Mio. U pogledu izgleda ovaj navigator je sličan ostalim modelima iz S familije - sveden dizajn, jednostavne linije, bez oštrih ivica, sve su to njegove osnovne crte. Iz naziva navigatora možete zaključiti da je isti zasnovan na 7“ displeju veoma visoke rezolucije (800 x 480 piksela) o kome možemo reći samo najlepše. Boje su verno reprodukovane, a kvalitet prikaza je iznad proseka za ovu klasu uređaja. Srce mašine čini procesor na 400 Mhz, koga ponovo potpisuje Samsung, dok je za GPS čipset odabran popularni SiRFstar III poznat po tome da se gotovo trenutno vezuje za satelite. Mio Moov S760 dolazi sa čitačem memorijskih kartica (Micro SD) i teži svega 300 grama. Po pitanju multimedijalnih mogućnosti takođe je više nego dobro potkovan.

ZA: Veliki displej osetljiv na dodir, sveden dizajn, jednostavno rukovanje
PROTIV: Finiš preosetljiv na ogrebotine, nešto veća cena
Mio Moov S760
Čipset - SiRFstar III
Brzina procesora - 400Mhz
Interna RAM memorija - 128MB SDRAM
Interna ROM memorija - 512MB/1GB
Displej - 7 inča (800x272)
Cena (sa PDV-om) - 31.990 dinara
Prestigio_GeoVision_5120BT.jpg

Prestigio GeoVision 5120 BT
Prestigio pored odličnih eksternih diskova po kojima je i najpoznatiji proizvodi i veoma kvalitetne GPS uređaje, a veliku popularnost ovoj oblasti stekli su zahvaljujući GeoVision modelima, među kojima se po svojim naprednim karakteristikama izdvaja 5120 BT rešenje. Uređaj dolazi sa vrlo dobrom konfiguracijom, koristi dobro poznatu iGO amigo platformu, ažurne mape uz godinu dana besplatnih updatea od kupovine uređaja. Pored onih osnovnih funkcija GPS uređaja, ovaj model donosi i podršku za multimediju (konkretnije muziku, video, slike i tekstualna dokumenta), što je već postalo nezaobilazno kod gotovo svih naprednijih modela GPS-ova. Pravo blago na ovom modelu je displej osetljiv na dodir, čija je dijagonala 5 inča i koja pruža odličnu reprodukciju svih boja i daje kristalno jasan prikaz. Ujedno, ovo je jedno od povoljnijih, a kvalitetnijih rešenja na domaćem tržištu.


ZA: Kompaktan dizajn, iGo platforma, brzo povezivanje sa satelitima

PROTIV: Finiš je mogao biti malo bolji, štura uputstva. Prestigio GeoVision 5120 BT
Čipset - Centrality Atlas IV, 64 Channel
Brzina procesora - 523Mhz
Interna RAM memorija - 128MB SDRAM
Interna ROM memorija - 2GB
Displej - 5 inča (480x272)
Cena (sa PDV-om) - 16.999,00 dinara
 
Top