Mrzne fioka frizidera

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
111
Hej, ljudi da vas pitam.

Ja imam ovaj kombinovani frizider Beko CNA365EC0DX, i evo nakon 5 godina (istekla garancija) pocela da mrzne fioka za suvomesnato, t.j. u ladilniku.
Znaci zamrzivac je u redu, jer tamo treba da mrzne, ali ne i u ladilniku (gorni dio).
I kad bi ovaj frizider bio kao one stare, samo pocistis led i to je to, ali nije, jer ovaj je NoFrost, t.j. ne treba da mrzne jer ako zamrzne onda to se stopi i iza frizidera kompresor ta voda je ispari.
Ali evo vec nekoliko dana svu suvomesnato mi je zamrznuto.

Zvao ja servisera, kad ce doci ne znam, ali zanima me dali neko mozda imao slican problem?

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.864
Da li si ga skoro čistio?
Sve te moderne tehnike lepo zvuče ali ne mogu protiv zakona fizike. Vlagu koja se sakupi u frižideru on treba negde i da odvede. Obično ima kanala u zadnjem zidu ili po uglovima. Lako se dešava da se zapuše, čiste se drvenim ili plastičnim aj da ih nazovem veće čačkalice/cevčice isl.
Proveri i da se nije nakupila prljavština po senzorima.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
111
Cistio police i fioke sa sodom bikarbonom, ali ovo sto kazes, kao prvo ne mogu stici do te kanale.
Frizider ima obicne ventilacione otvore (dvije horizontalne praznine) na svakom spratu i tu prolazi vazduh.
Jedino da pokusam da ga ugasim iz struje 24 h i da ga ukljucim opet i da vidim kako ce da radi.
Ne znam kad ce doci taj serviser i sta ce ustanoviti, ali zadnje sto se sjecam je da kad sam otiso na odmor u julu stavio frizider na Suncobran Mode (t.j. da sam na odmor i frizider ondak ne trosi i jedva ladi gore) jer je bio prazan. Kad sam se vratio, podesio na 8 C i kraja avgusta poceo da mrzne hrana u fioci. Dali ovo je uzrok problema, ne znam. Ja samo pokusavam da se setim sta sam radio.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
111
@Bocky72, jebote ja, ciscenje je bio problem.
Evo doso servisera i odma poceo da ga cisti unutar gde je grejac u komoru, to se ne vidi kad otvoris komora, mora prvo da osrafis jednu plastiku, pa onda dodjes do grejac.
Jer je NoFrost ovaj grejac grije u komori i ta voda ispari iza frizidera preko kompresora, ali sada grejac je bio zaleden skroz.

Poslednja izmena:
Natrag