Šta je novo?

Mrežica za komarce

  • Začetnik teme Mr.Daky
  • Datum pokretanja
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.206
Mrežica za komarce​

Poslednjih nekoliko godina na našem tržištu se mogu kupiti mrežice za komarce koje se pričvršćuju na čičak traku postavljenu na okvir vrata ili prozora. Dobra strana ovih mrežica je to što ih po potrebi možete skinuti, odnosno postaviti ih na vrata tako da ih možete razmaknuti i proći. Jedina mana je u tome da ako niste vični majstorisanju po kući, mrežicu ćete teško uspeti da postavite tako da bude potpuno zategnuta preko prozora. Još veći se problem javlja, kada mrežicu za vrata, pre postavljanja, treba skratiti po širini.U tom slučaju potrebno je da napravite rez koji je dugačak koliko su visoka vaša vrata i po mogućnosti da bude potpuno ravan kako bi mrežica bila funkcionalna, a sa druge strane lepo izgledala.


Postoji jedan vrlo jednostavan način kako da mrežicu isečete bez mnogo truda i utrošenog vremena.

Mrežicu presavijte na pola (po dužini)...


...pa još na pola....i tako sve dok ne dodjete do dužine koju možete nepogrešivo ravno da presečete.Sada je sve jednostavno...isecite mrežicu na širinu koja vam odgovara, razvite i postavite.
Izvor:
Kod:
 mojaradionica.com
 
B

bobkockalone

Učlanjen(a)
29.01.2010
Poruka
103
Video sam na youtube. Kanalice za kablove, montiraju ili zalepe oko prozora. Tu ide donji deo (u obliku u profila),stavi se meka mrežica i poklopi poklopcem kanalice. Drži odlično, može da se skida zimi. Pitajte ako treba, odlična stvar
 
Top