Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Sijalica i tri prekidača
Nalazite se ispred vrata sobe u kojoj se nalazi samo jedna sijalica. Ispred Vas su tri prekidaca. Samo jedan prekidac pali svetlo. Vi nista ne vidite sta se desava u sobi, posto su vrata zatvorena. Imate pravo samo jednom da udjete u sobu, pritom u sobi mozete da radite sta hocete i ne mozete izlaziti napolje i vracati se opet. Kako cete odrediti koji prekidac pali sijalicu???

ovaj nije toliko tezak...
probajte)))

A da li smeju da se uljuče sva tri prekidača?

Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
smeju, ali onda neces znati koji pali sijalicu...treba da pogodis koji pali sijalicu)))

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Tačno :)

Tačno, samo fali drugi način :)

II Način:

Iz suda od 3l uliješ u 5. Opet u sud od 5 uliješ iz suda od 3, tako da u sudu od 5 imaš 5l a u sudu od 3 ostane ti 1l.

Prosipaš sve iz suda od 5l, uliješ onaj 1l iz suda od 3l u sud od 5.
ponovo iz suda od 3 uliješ u onaj od 5 i imaš, 1 od malopre +3= 4L.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
1. Prosjak je imao brata, i brat je umro. Dok je bio živ, nije imao brata... Zašto?

2. Nemam ni brata ni sestre, ali sin onog čoveka je sin mog oca! Ko je on?

aha, ajde sad hehehehe :) :) :) :)

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

3. Brod je u luci i na boku ima stepenice koje vode sa doka do palube. Ima tačno 27 stepenica, a svaka stepenica je visine 18 cm. Potopljena su samo 2 stepenice. Ali nadošla je plima za 43 cm. Koliko je sada potopljenih stepenica?

Dodato posle 2 minuta:

4. Čovek živi na 12. spratu zgrade. Svako jutro se spusti liftom i napusti zgradu. Uveče, kad se vraća, uđe u lift i ako je neko drugi u liftu ili ako je padala kiša taj dan ide direktno na svoj sprat - u protivnom se odveze na deseti sprat i preostala dva sprata ide stepenicama do svog stana. Zašto?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poruka
676
bogami nije laka mozgalica...razmisljam vec pola sata...aj pokusajte moju...)))

Dodato posle 5 minuta:

4. Čovek živi na 12. spratu zgrade. Svako jutro se spusti liftom i napusti zgradu. Uveče, kad se vraća, uđe u lift i ako je neko drugi u liftu ili ako je padala kiša taj dan ide direktno na svoj sprat - u protivnom se odveze na deseti sprat i preostala dva sprata ide stepenicama do svog stana. Zašto?
mozda ovo...
covek je mali, pa ne moze da pritisne dugme za 12. sprat. Kada je neko u liftu, moze da mu pomogne, a kada pada kisa, ima kisobran, pa njime pritisne dugme...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
U autobusu ima 7 devojaka. Svaka devojka ima 7 džakova. U svakom džaku je 7 mačaka, svaka mačka ima sedam mačića.

Koliko je nogu u autobusu?

Pošto nije a sitni su sati, znači da mi je vreme za spavanje yes3. Laku noć, sutra je novi dan, a dan je pametniji od noći, bar tako kažu neki pametni ljudi :flirt:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
aj zato probaj ovaj gore...on ti je cista logika))):blum3:

Pa prosto be djoleeeee, upaliću prvi prekidač i počeću da recitujem neku pesmu iz pokosovskog ciklusa (to obično traje 5-6 minuta, jeli) zatim ću upaliti drugi prekidač i ući u sobu. Ako sijalica svetli, onda drugi prekidač pali sijalicu. A ako ne svetli, pipnuću sijalicu. Ako je sijalica topla, onda prvi prekidač pali sijalicu, a ako nije topla onda treći prekidač pali sijalicu.

Dodato posle 2 minuta:

‚‚By the way" kako kažu stranci, provaljen si, hehehehehe... :)
Tako da za moja pitanja najverovatnije ne radi google (sem što sam našao za buriće). Kakav sam pokvarenjak, ccccccccccc

Poslednja izmena:
Natrag