Možete je raditi kod kuće: Vežba koja najbolje definiše trbušnjake

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Možete je raditi kod kuće: Vežba koja najbolje definiše trbušnjake

Ukoliko ne volite da vežbate u teretani, ne brinite ovu vežbu možete raditi kod kuće.

24pm7lx.jpg


Ako bismo mogli da kažemo da je neka vežba najbolja i da uključuje rad mnogih mišića na telu onda bi to bio čuveni plank, ili statični sklek na laktovima.

Ovo je ujedno veliki izazov za celo telo jer testira njegovu izdržljivost i jača celokupnu trbušnu muskulaturu.

Pogledajte kako se pravilo radi ova vežba i počnite s aktivnostima već danas!


(B92/Superžena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jedna vežba za celo telo?! Postoji!

Ako nemate vremena, novca... za redovne treninge, ovo je nešto što možete da uradite kako biste pomogli svom telu. Pogledajte vežbe za izdržaj.

19124f.jpg


Da biste shvatili kako se tačno radi izdržaj, potrebno vam je bukvalno 5 sekundi.

Vežba je jednostavna i ne zahteva nikakve komplikovane pokrete. Zapravo, ne zahteva pokrete uopšte. Osim toga, nisu potrebna ni ponavljanja. I, što je najvažnije nije vam potrebna nikakva oprema, a ne morate ni da se mrdnete iz dnevne sobe da biste vežbali.

Osnovni položaj podseća na sklek. Za početak, držite stopala spojena, a težinu prebacite na podlaktice. Kad malo ojačate, možete ispraviti ruke, tako da ste na pod oslonjeni šakama, a ne podlakticama. Sve vreme morate voditi računa da vam laktovi i ramena budu u ravni. Leđa takođe moraju biti prava sve vreme, ne dozvolite da vam se kičma izvija u luk.

Kod izdržaja je najvažnije da vam telo bude potpuno pravo. Stegnite trbušne mišiće i "zamrznite" se u tom položaju 30 sekundi (za početak). Izdržaj radite svakog dana, povećavajući vreme za po desetak, petnaest sekundi u skladu sa time kako se budete osećali.

27cc3d.jpg


Dok radite izdržaj, "rade" sve velike mišićne grupe u telu. Ova vežba je super ako je vaš cilj da povećate snagu i izdržljivost, ali ima i još jedan veliki plus: dok ste u ovom položaju, vaše telo sagoreva mnogo više kalorija nego dok radite trbušnjake ili zgibove na primer.

Posle nekoliko nedelja, primetićete da čitava vaša srednja zona, regija stomaka koja nas uglavnom muči, postaje zategnuta i jaka. Istovremeno, i mišići gornjeg i donjeg dela tela započeće svoju transformaciju.

Ako budete redovno radili izdržaj, ubrzo ćete primetiti da vaš stomak poprima formu za kojom čeznete, a oslobodićete se i bolova u donjem delu leđa. Izdržaj će vam, osim čvršćeg stomaka, doneti i zategnutu i podignutu guzu, ali i ruke i noge.

Ne brinite, ovo je "bezbedna" vežba.

(MONDO)
 
Natrag
Top