Montgomeri: BiH je propala država

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Montgomeri: BiH je propala država

objavljeno: 01.11.2010. Izvor: Politika

Nikoga ne treba prisiljavati da živi u zemlji koja ne funkcioniše, izjavio bivši specijalni savetnik američkog predsednika
Vilijam-Montgomeri-Foto-albvera.top-talk.net.jpg
Vilijam Montgomeri

Sarajevo – Nekadašnji specijalni savetnik američkog predsednika za BiH Vilijam Montgomeri izjavio je da je Bosna i Hercegovina propala država u kojoj ništa ne funkcioniše i da jedno od rešenja može biti mirni raspad zemlje.
„U BiH ništa nije rešeno 15 godina nakon rata uprkos naporima međunarodne zajednice”, ocenio je Montgomeri u razgovoru sa urednikom sarajevske TV1, sugerišući da „nikoga ne treba prisiljavati da živi u zemlji koja ne funkcioniše”.
Bivši član Američke administracije smatra da je „zbog toga jedno od mogućih rešenja otcepljenje Republike Srpske i raspad zemlje” i da „političari u BiH, prevashodno Bošnjaci, moraju početi da razmišljaju o takvoj vrsti alternative”.
Prema njegovom mišljenju u prilog ovome ide i činjenica da Srbi i Hrvati ne osećaju BiH kao svoju zemlju i ne žele da žive u njoj.
„Hrvati su stalno okrenuti prema Hrvatskoj, dok Srbi misle i ponašaju se kao da žive u Srbiji, i to je za vas problem, jer pola naroda ne prihvata koncept kakav vi želite”, rekao je Montgomeri, naglašavajući da su „ti njihovi stavovi fiksirani od 1993. godine”.
On je, odgovarajući na pitanje „Kakva je budućnost BiH”, dodao da ni EU sigurno neće doći i naterati ljude da prihvate „BiH kakvu vi želite, odnosno postupke jedne strane koji bi mogli završiti tragično”.
Na insistiranje urednika TV1 Senada Hadžifejzovića da definiše šta se u prošlosti dogodilo u BiH, da li je to bila „agresija Srbije i Hrvatske”, ili „genocid” Montgomeri je odgovorio da ne zna u koju se definiciju to uklapa.
„Da li je to genocid ili stravičan zločin, ja ne znam u koju se to definiciju uklapa”, rekao je on, ocenivši da „Bošnjaci žive još uvek u prošlosti”.
Hadžifejzović je optužio Montgomerija da „lobira za Milorada Dodika” i da je „opasniji i otrovniji od njega”.
„Bosna i Hercegovina stara je hiljadu godina, nije je uspeo razvaliti rat i neće je razvaliti ni lobisti poput vas”, poručio je svom sagovorniku Hadžifejzović.

D. Stanišić

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
"Prema njegovom mišljenju u prilog ovome ide i činjenica da Srbi i Hrvati ne osećaju BiH kao svoju zemlju i ne žele da žive u njoj.
„Hrvati su stalno okrenuti prema Hrvatskoj, dok Srbi misle i ponašaju se kao da žive u Srbiji, i to je za vas problem, jer pola naroda ne prihvata koncept kakav vi želite”."
Covjek je u pravu...bar za ovaj dio.
Mozda sam ja mlada i mozda grijesim...ali istina je da zastavu Bosne i Hercegovine nikad ne gledam kao svoju i da se u svojoj drzavi ne osjecam kao gradjanin te drzave...Isto vazi i za hrvate koje poznajem...Dok su bosnjaci ludi za "SVOJOM" Bosnom i Hercegovinom.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2010
Poruka
82
Ja iskreno mislim da je Senad Hadjifejzovic u pravu,zasto bi rjesenje bilo otcjepljenje umjesto suzivota,ovo je samo da se jos vise za*ovna,jer nekome odgovara.Ja imam prijatelja i prijateljica iz citave BiH,Hrvatske,Srbije i non stop smo u kontaktu i bas smo blisku,nerijetko se i vidimo,i cim se spomene bilo kakva tema o ratu i poslje rata niko nespominje nikkavu mrznju osim prema politicarim uz standardnu recenicu ma *ebi im mater lopovsku,po*rkali daBogda i sl. sve je to politika bez kompromisa....

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
„U BiH ništa nije rešeno 15 godina nakon rata uprkos naporima međunarodne zajednice”, ocenio je Montgomeri u razgovoru sa urednikom sarajevske TV1, sugerišući da „nikoga ne treba prisiljavati da živi u zemlji koja ne funkcioniše”.

Mnogo je danas takvih zemalja, kako kod nas u Evropi, tako i kod Vas preko bare. Da li stvarno mislite da je narod briga sta Vi mislite...?
Takva vremena su nadam se zauvek iza nas.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag