Šta je novo?

Montaža antenskog konektora

  • Začetnik teme Mr.Daky
  • Datum pokretanja
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Montaža antenskog konektora​
Na tržištu se mogu nabaviti razne vrste konektora za koaksijalne kablove koji se koriste za prenos televizijskog signala. Tip koji je prikazan na slici je jedan od najboljih zbog ostvarivanja pouzdanog prenosa signala. Za ovaj tip je postoje muški i ženski kontakti kao i kontakti za spajanje dva koaksijalna kabla. Princip montaže je isti za sve njih i on je ovde prikazan.Sam konektor se sastoji iz dva dela.


Najpre treba odmeriti koliko izolacije treba skinuti. Otprilike za dužinu hrapavog dela konektora.Pažljivo zasecite izolaciju na obeleženom mestu tako da ne oštetite pleteni provodnik koji se nalazi ispod. To će te najlakše uraditi ako presavijete kabl na tom mestu i samo malo ga zasečete. Pošto je napregnut rez će se sam otvoriti.Kada ste isekli izolaciju duž obima kabla, odvojite odsečeni deo izolacije.Prebacite pletivo preko izolacije kabla
A zatim odstranite unutrašnju izolaciju tako da ostane nekoliko milimetara od opletenog provodnika, kao na slici.Sada uzmite onaj deo konektora kojim ste merili koliko treba skinuti izolacije, i uvrnite ga preko opletenog provodnika.Na kraju zavrnite drugi deo konektora koji može da ima različite nastavke (muški, ženski, sastavni). Primetili ste da kada jednom postavite prvi deo konektora kasnije promenom njegovog nastavka menjate i namenu konektora.
Montiran konektor
Izvor:
Kod:
 mojaradionica.com
 
Top