Momir Ilić: Nadam se da će se rukomet na pesku razviti u Srbiji

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
Momir Ilić: Nadam se da će se rukomet na pesku razviti u Srbiji

205fb21beb73e8c00abf9b254bfeef36.jpeg


Naš rukometaš Momir Ilić rekao je da je rukomet na pesku težak sport i istakao da se nada da će razviti u Srbiji.

Međunarodni turnir u rukometu na pesku, koji se ovog vikenda održava u Novom Sadu, svečano su otvorili srpski rukometaši Jelena Erić Rakonjac i Momir Ilić.

Turnir traje do nedelje i u organizaciji je Gradskog rukometnog saveza Novi Sad.

“Drago mi je što sam ovde i mislim da je ovo dobra ideja koju svi zajedno moramo razvijati. Znam da organizatori nastoje da dobiju domaćinstvo Evropskog prvanstva u Novom Sadu, razgovaraću sa njima o tome da im pomognem da se to i desi. Imao sam priliku da igram rukomet na pesku i to je jedna jako teška disciplina za koju se stvarno nadam da će se razigrati u Srbiji. Rukomet je jedna divna svar za mene, uživanje, najlepši sport i stvarno nema razlike da li se igra na pesku ili u hali”, rekao je Ilić.

Ovogodišnji turnir u Novom Sadu održava se jubilarni 10. put i okupio je najbolje rukometašie i rukometaše iz Italije, Španije, Rusije, Rumunije, Hrvatske, Srbije.

“Ništa lepše nego videti ovu magiju na pesku. Drago mi je da su tribine pune i da je turnir ovako dobro organizovan. U rangu je najboljih evropskih turnira u rukometu na pesku”, rekla je Jelena Erić Rakonjac.

(Beta)


Izvor: sport.blic.rs
 
Natrag
Top