Molitve Pravoslavnih Hriscana!

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Mrav pusti ga brate, neka samo neka prica, jer samo to i moze... Ponasaj se kao da nije tu i ukljuci se u temu ;) Svako dobro...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Na ovom forumu nije dozvoljeno vrijeđanje. Svaki post koji sadrži bilo kakvu uvredu, biće brisan.[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
cobi63 Ma opusteno, idolopoklonicima se ne pise dobro, jel tako, to je hula sta vas briga ne cete biti sa nama, vama lepo nama jos lepse... Malo vam je problem oko vase ljubomore na nase Svetinje, posto ih vi nemate, to ce vas mozda zeznuti. Jeste malo to problem sto to dokazuje koja je vera PRAVA i koja istinski SLAVI Boga, al i za to imate planove, jel tako 2013 nam dovodite svog posrednika da pokusa nekako da pokrade svetinje, ali samo ste u jednoj racunici pogresili, DA LI CE TO DOPUSTITI SVEVISNJI. Uzivaj u nastavku.

Učlanjen(a)
25.05.2010
Poruka
74
Starec Tadej o molivi + Isusova Molitva + pouk

*
oko tog idolopokloništva što pojedinima nije baš jasno - ako uzmemo u obzir da ponekad ponekom i može biti donekle malo konfuzno iako u biti nije:

Kad nekog voliš - onda ti bude milo što taj neko postoji - pa ti onda od siline milosti koju osećaš jer taj neko postoji dođe da blagodariš onima koji su za njegovo postojanje zaslužni - pa im kažeš - onako lepo - kulturno - još plus uz zahvalnost i ljubav a ne samo ljubaznost - reči kao što su HVALA i MOLIM.

Ili - npr. - Anđeo: to je Božija tvorevina i tu ne postoji nikakvo idolopoklonstvo osim ako neko nalazi da je zabranjeno biti blagonaklon i poštovati Istinske Božije tvorevine.

E, sad - ako je tu negde još u pitanju Anđeo Čuvar - kog nisam ja a nisu valjda ni Pera ni Đoka zadužili u te od demonske najezde telohraniteljske svrhe - već Sam Gospod Isus Hrist.

I šta sad - ja ne treba Anđela Božijeg da udostojim kao ponizno čedo Božije nikakve tople reči što se uopšte postoji i on tu gde jeste (jer je mogao od Boga još i otpasti) takav kakav je - anđeoski divan i dobar - i još se cima da štiti mene spodobu i gnusobu jednu najgrešniju na svetu nedostojnu ikakve Blagosti !?

Dajte, molim vas, vi - koji u tome vidite idolopoklonstvo - da se saberete.

Evo - molim i vas - i to još da se saberete iako mu možete još predstavljati i najezdu neprijatelja :) (šala - za one bez smisla za istu) - pa ne vidim da od vas pravim idola - mada vam pridajem značaj...

Jedno je ceniti vrline onih koji su od Boga zaslužili najčasnije i najveće Blagodati, i u njihovim životnim primerima nalaziti nadu da je i nama kao samo ljudima možda moguće postati i biti blagougodnim i dobrim a ne samo i isključivo grešnim.

A sasvim nešto posebno je sam primer koji je tim Svetim ljudima dao sam ČovekoBog to jest Bogočovek, ali naravno - i svima nama koji - baš nešto i ne sledeći ga dosledno - i ne postajemo nešto baš baš Sveti.

Ili - što - nažalost - ovi oko 1900 godina potonjši/novonastali - usled masonskog uticaja kulostražari - umišljaju - da je ''kult'' poštovanja Bogomajke - idolopoklonstvo.

Ma jok - ni dobar dan - kad krenem kod nekog u kuću - njegovom roditelju ne treba da kažem!

'De ćeš - kod tvog sin, neg' šta to tebe ima da briga - koja si mi sad pa ti? Ja idem kod njega a s' tobom nemam ništa - to što si ga rodila - zajedno sa atanasijem kao kanone okači o klin.

A pogotovu nema ni dobar dan, ni izvin'te molim - ako je taj njegov (od našeg ortaka) roditelj bio takav čovek koji je samo svojim najčistijim vrlinama zaslužio da ga Sam Bog Gospod odabere da se kroz njega projavi i da se o njemu dodatno stara - dok na ''svoje'' ljudske noge ne stane.

Znači - ni dobar dan, ni svaka čast, ni - ako smo nečije dete svojom poganošću prema njemu samom kanda mogli i ražljutiti - da zamolimo roditelja da se za nas tj. u naše ime zauzme pred svojim detetom.

Kh kh - dakle - hoću reći - onaj ko vam je prosipao te priče je malo otišao predaleko.

Dobro de - priznajem da kadkada nekom naše molitve ikome do Gospodu Bogu Isusu Hristu mogu delovati čudno ili žicaroški ALI - razlozi za to su isključivo 'niskobudžetni' tj.

- usled naše gordosti - ne možemo da shvatimo da smo prljavi i pogani i Boga uglavnom nedostojni (čast pojedincima ako li ih još kojekude ima).

E, sad - ''žicanjem'' putem molitava - ukoliko nam tu i tamo direkt kontakt k' Bogu (s' naše strane - jer On Je Sveprisutan pa i SveTprisutan a mi jedva samo ovo drugo) bude nečim - ičim - bilo čim otežan - apsolutno nije zabranjen putem onih koje je On - Bog - među nama proslavio.

Npr. - napraviš gadan zijan i sad - otelo ti se.

TO dospeva na sud.

E, sad - ima nekih ekstra dobrih, pouzdanih, priznatih i viđenih ljudi kojima si se - poštovanjem i dobrim odnosima s' njima - time što si makar samo srcem težio da se poistovetiš sa njihovim kvalitetima (vidljivim kroz njihov trud i dela a + i ... a ne njima kao njima samima) - umilio dovoljno da oni odvoje delić sebe i odu sudiji da na tvom suđenju vaučeruju za tebe - tj. garantuju: - nije on loš momak - upao u loše društvo, omaklo mu se, neće više, u suštini - dobar je on, kaje se, evo - poštuje nas iako nije u stanju da dovoljno poštujući sve zakone ispoštuje i Samog Gospoda i bude dostojan Njega kao što jesu Bogomajka i svi Sveti.

P.S.: oko Anđela Čuvara - on je takođe i zapisničar sa tefterom za sva naša i zlodela i dobrodela - i zamoli ti ga - da nam skrene pažnju kad nam neko 'oće lupi packu s'leđa - nije i ne može nikako biti idolopoklonstvo već želja za pozitivnošću i blagonaklonošću.

Ima ono kad detence uhvati strica za noge i počne ga moliti da mu pusti crtać jer mu je npr. mama ljuta jer je taj dan znojavo pilo hladnu vodu...

Ima kada Bog odvrati Lice Svoje od čoveka - A Haaa! - Šta ćemo sa tim? - Onda je tu Anđeo Čuvar.

Pa, brate kulostražaru - i ti da mi se na crti nađeš - prvo bi mi iz usta izašlo - Molim te - daj da prođem.

AKo padnem - i ne mogu d'ustanem - jedino realno je kazati - molim vas - dajte ruke - dižite me na noge.

Jedan od prvih ''pri ruci'' je Anđeo Čuvar, Bogorodica a i Sveta Petka - su brze da se nađu svakom u nevolji.

Mada - lično - kad god mi prpa - Oče naš - me vazda zakriljuje...

Tako da - ok - stvarno ima različitih tumača ali - ako nismo gordi na tu stranu i tako da shvatimo da se sa nama vrlo lako bakćući prljaju ruke - te da nije da svak ruke umače u blato, i da smo mi jednostavno slabo vredni te je jedno imati uzor po kom biti bolji a drugo klanjati se LAŽNIM! idolima - vrlo je lako shvatiti te osnovne razlike.

Dakle - lažni idoli - istinski uzori - NISU i ne mogu nikako biti jedna te ista stvar i ko god ikoga u to ubeđivao je gadno ili zombiran ili uobražen do te mere da je to žalostiva smejurija.

Za Boga Miloga, dragoga - pravljenje za sebe i od sebe idola je nešto zlo zarad čega je i Lucifer pao u ad sa Nebesa.

Poštovati nečiji trud i dobrotu, i rečima - zarad naravoučenija za buduće naraštaje i pouku o tome šta je ljubav i kako se Bog voli je Hvala i Slava - ne tim svecima kao idolima već - Slava Samome Bogu kroz usmeno predanje koje je bez praktikovanja neizvodljivo i nemoguće...

Mislim da nema potrebe da više banalizujem i pojednostavljujem jednostavne i tek kadkad zamagljene stvari - ali zamagljene maglom u našim umovima. Onako kako je ovde to izneto - i zombi bi razumeo.

Svako dobro od Gospoda - svima.

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Starac Tadej - O molitvi

[YouTube]3JJk3fQg7Y8[/YouTube]

[YouTube]yFS6XUs_Fgc[/YouTube]

O Isusovoj molitvi:

Umnoj molitvi je svojstveno da razotkriva strasti koje se kriju i tajno žive u ljudskom srcu!

Ona ih otkriva i kroti.

Umnoj molitvi je svojstveno da razotkriva ropstvo u kome se nalazimo u odnosu na pale duhove.

Ona otkriva to ropstvo i oslobađa od njega.

Shodno tome, ne treba se uznemiravati i biti u nedoumici kada iz pale prirode počnu da narastaju strasti ili kada ih podstaknu zli duhovi.

A pošto se strasti krote molitvom, potrebno je, kada se pojave, da se umom polako i vrlo tiho tvori molitva Isusova, koja će malo-pomalo da smiri pobunjene strasti.

Ponekad nalet strasti i djavoljih pomisli biva tako silan da vodi u veliki duševni podvig.

To je vreme nevidljivog mučeništva.

Treba ispovedati Gospoda dugom molitvom pred licem Gospoda i ona će neizostavno dovesti do pobede.

Ime Gospoda našeg Isusa Hrista je Bozansko;

sila i dejstvo tog imena su Božanski; oni su svemoćni i spasonosni;

oni nadilaze naše shvatanje i nepristupačni su za njega.

Sa verom, nadom i usrdnošću, sjedinjenim sa velikom pobožnošću i strahom, savršavajmo veliko delo Božije koje nam je predao Bog - tvorimo molitvu Imenom Gospoda naseg Isusa Hrista.

[YouTube]4u4htJ4AVgI[/YouTube]

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
cobi63 Ma opusteno, idolopoklonicima se ne pise dobro, jel tako, to je hula sta vas briga ne cete biti sa nama, vama lepo nama jos lepse... Malo vam je problem oko vase ljubomore na nase Svetinje, posto ih vi nemate, to ce vas mozda zeznuti. Jeste malo to problem sto to dokazuje koja je vera PRAVA i koja istinski SLAVI Boga, al i za to imate planove, jel tako 2013 nam dovodite svog posrednika da pokusa nekako da pokrade svetinje, ali samo ste u jednoj racunici pogresili, DA LI CE TO DOPUSTITI SVEVISNJI. Uzivaj u nastavku.
Ma da znas u pravu si u potpunosti,dobro je kad prizanjes da ste nemocni i da mi vladamo nad vama;)Vidis i poglavara smo vam postavili naseg i sad ce on lepo da dovede 2013 Papu u moj Nis i to smo sredili takodje gradice se 82 m katolicki krst na brdu Vinik nadomak Nisa,eto...i vi tu nista ne mozete osim da se odreknete vase bratije koja vas je izdala u sve ovo uvela:).Ja sa skroz opusten ,negi mi se vi koprcate ko riba na suvom,ponestaje vam daha;)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tema je: Molitve Pravoslavnih hrišćana. Molim, pišite o temi.

Član
Učlanjen(a)
24.06.2010
Poruka
28
Ma da znas u pravu si u potpunosti,dobro je kad prizanjes da ste nemocni i da mi vladamo nad vama;)Vidis i poglavara smo vam postavili naseg i sad ce on lepo da dovede 2013 Papu u moj Nis i to smo sredili takodje gradice se 82 m katolicki krst na brdu Vinik nadomak Nisa,eto...i vi tu nista ne mozete osim da se odreknete vase bratije koja vas je izdala u sve ovo uvela:).Ja sa skroz opusten ,negi mi se vi koprcate ko riba na suvom,ponestaje vam daha;)

Само се ти надај!! Али тај филм нећете да гледате .. дуго!!yes3

Dodato posle 10 minuta:

И пусти људе да пишу о теми, а нађи неко друго место на коме ћеш да се истичеш у б.. има таквих места на тоне.. У оно у шта се неразумеш немој да се петљаш,поготово не у ово!!
А са другим постом си нам доказао управо то!! :fool:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434

Svako dobro i Sve najbolje...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A vi draga braco, ako moze neko da postavi molitve uz pomoc brojanice bilo bi lepo, ja cu pokusati da nadjem jedan tekst i Ostroga da vam prekucam, mnogo je poucan.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ako ima neko neku mantru koja se broji pomocu budistickih i muslimanskih perlica tj.brojanica neka zakaci;)

Dodato posle 2 minuta:

Само се ти надај!! Али тај филм нећете да гледате .. дуго!!yes3

Dodato posle 10 minuta:

И пусти људе да пишу о теми, а нађи неко друго место на коме ћеш да се истичеш у б.. има таквих места на тоне.. У оно у шта се неразумеш немој да се петљаш,поготово не у ово!!
А са другим постом си нам доказао управо то!! :fool:
nemam ja sta da se nadam,to ostavjam vama da vam se tresu dronjci u iscekivanju 2013. godine.Stvar je zavrsena,a vi mozete samo da se nadate jer vam jedino to i preostaje ,jer oni koji vas vode i ciju ruku ljubite su glasnogovrnici toga.prema toe dabome:)

Poslednja izmena:
Natrag