Molim za misljenje

Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
20
Verovatno cu promasiti temu, ali ne vidim da ima poseban topik za preporuke koji kompjuter da kupim.

Lenovo
Dell

Kao sto mogu da vidim izmedju ova dva laptopa, bar na papiru nema skoro nikakvu razliku. Ali zato ovaj drugi je gotovo 150 evra skuplji. Sa druge strane ne mogu da odem i da ih uporedim jer nemaju instalirani OS, pa, ne mogu da vidim dali i u praksi imaju bar slicne performanse, zapravo najvise me zanima dal i ovaj jeftiniji ima podjednako kvalitetnu sliku, sto se ostrine i realne boje tice.

Pa ako moze neko vase misljenje i savet, sta da radim, t.j. koji kompjuter da kupim, bio bih zahvalan.
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Ma sve je to slicno,uzmi jeftiniji jer isto mu dodje.Imam dosta laptopova koje sam kupio za firmu,razlicitih marki i svi rade isto poslove.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Zavisi šta imaš nameru da radiš. Imam Dell Vostro 14 3000, dakle malo stariji od ovog, već skoro godinu dana, i prezadovoljna sam, za sada.
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Ako planiras na njemu igrice i nesto zahtevno,vazna je jacina.Inace za pisanje,fb,YT,i obicno surfovanje je dovoljan i tablet ili notebook i to polovni,jer su kvalitetniji nego novi..
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
20
Plasime monitor, zelim da zapisem kurs za softwer tester, pa, da vezbam na njemu. Ono sto sam video na you tube ovaj dell je idealan za to, i kad bi ovaj drugi bio isti takav ne bih razmisljao, ali kako sam napisao, plasi me monitor.
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Kazem ti neces pogresiti ni ako uzmes jeftiniji,do sada sam promenio brdo laptopova i sto se tice monitora i toga sto tebi treba,sve je isto.Uradimo skrin ovog komentara i uporedi razliku mog i tvog skrina.Jedino kod mene je tamna podloga na forumu.
Ovo pitanje ti je kao kada bi pitao da zelis da ides na putovanje ali ne znas koju novu marku automobila bi uzeo jer neki je jaci neki slabiji....
Isto ces sa bilo kojim ispravnim automobilom da stignes na cilj.
Dalje detaljnije komentare prepustam drugima jer sam napisao svoje misljenje.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.02.2010
Poruka
20
Prelomio sam, kupujem jeftinijeg, pa, ako moze da mi preporucite koji tacno windows da instaliram, posto je bez OS. i imam jedan USB kingston 16 gb 2.0, dali mogu da iskoristim njega za instaliranje ili da kupim drugi?
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Instaliraj win 10 dovoljan ti je za latop a nisam odavno instalirao jer dobijemo za firmu instalirane windowse.Moras na usb imati samo windows i nista drugo,mislim da ti je taj broj gigabajta dovoljan.
Inace ostrinu,jacinu,boju,velicinu fonta...ti sam namestas po svojoj zelji kao i na monitoru od kompa,zato ti kazem svi su oni isti.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top