- Učlanjen(a)
- 20.09.2014
- Poruka
- 1.861
To moze da bude zeznuto,do te mere da te natera da reinstaliras ceo win,a sad kad si to rekao moguce je da ono sporo dizanje racunara potice od tog problema jer Win pokusava da identifikuje taj uredjaj ,odnosno DVD..postoji nekoliko mogucnosti zasto je to tako ,recimo otiso ti dvd,najgora mogucnost ...zatim win dodelio istu adresu na dva uredjaja istovremeno ili recimo drajveri se nekako ispomesali il sta vec...Ako imas jedan ili dva DVD-a istovremeno na racunaru pokusaj sledece,udji u device manager i izbrisi drajvere za DVD,zatim ugasi komp ,otvori kuciste i iskljuci kabl i napajanje za DVD(CD) i startuj racunar i sacekaj da se stabilise ,a zatim restartuj jos jedno dva puta ...kad zadnji put budes gasio opet prikljuci DVD kabl i napajanje za njega i prati sta ce se desiti kad krene....win bi trebalo da prepozna uredjaj i instalira drajvere ,ako slucajno nemas disk sa drajverima pri ruci onda se unapred konektuj na net kako bi se izvrsilo automatsko skidanje sa interneta....meni je jedini problem izgleda dvd cd jer mi dugo dize sistem a i u my conputer mi ne pokazuje dvd cd drive ikonu...
Ako se ovo sve bude opet desavalo ,sad ja ne znam dali imas onaj stari dvd ili ovaj noviji koji ima kabl koji je slican kablu za HARD disk ,u tom slucaju zamenis mesta kablovima na maticnoj ploci,znaci onde gde je na ploci iz harda ulazio kabl sad postavis za dvd i vice versa ,s tim da budes spreman da ako popijes crn ekran tokom buta udjes u bios i opet podesis sekvencu za dizanje sa harda...