molim pomoć oko dijagnoze

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Zdravo!!! Vidi- ja sam ovo nasla.Neznam koliko ce ti pomoci...




Sakroileitis
Upala sakroilijakalnog zgloba (jednog ili oba). Sakroilijakalni zglobovi nalaze se na spoju kralježnice i križne kosti. Sakroilijakalni zglobovi mogu biti zahvaćeni degenerativnim promjenama, infekcijom, no puno je češće njihovo zahvaćanje u sklopu seronegativnih spondiloartropatija. Zahvaćanje sakroilijakalnih zglobova jedno je od glavnih obilježja ankilozantnog spondilitisa. Zahvaćenost se očituje bolovima u donjem dijelu leđa, s obje strane uz središnju crtu leđa a neposredno iznad stražnjice. Ujutro je izražena ukočenost u tom području koja se nakon razgibavanja i vježbanja povlači. Dijagnoza se postavlja fizikalnim pregledom, rendgenskom slikom (pod posebnim kutem) i scintigrafski. Liječi se u sklopu osnovne bolesti.

Medjutim tamo stoji i ovo:

VAŽNA NAPOMENA: Opisi bolesti namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije te nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svojem liječniku.


Pretpostavljavam da cim imas dijagnozu da je neko morao da je da. Najbolje bi bilo da ova pitanja uputis strucnim osobama, od mene toliko uz zelje za sto brzi oporavak.
 
Član
Učlanjen(a)
29.11.2010
Poruka
21
sacroileitis bill je dg koja podrazumeva zapaljenje oba sakroilijacna zgloba koja se nalaze na spoju sakralne kosto (deo kicmenog stuba) i ilijacne kosti koja je deo karlice.
sto se lecenja tice, terapija zavisi od prirode zapaljenja, naime nije ista ako je u pitanju infektivno ili recimo reumatolosko oboljenje...
da bih Vam vise pomogao moram biti upznat sa detaljima, jedno je sigurno... preporucujem mirovanje i analgetike po potrebi, bar da lecimo simptomatologiju dok ne saznamo uzrok :)
Pozdrav!
 
Natrag
Top