Šta je novo?

Moje razmisljanje nastanka svemira :)

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Kao sto znamo, najvecu zapreminu svemira cini tamna energija i tamna materija.
Sta ako je to supstanca koja je uzrokovala nastanak big benga?
Elem, sta ako zapravo masa tamne materije sa energijom, kada je dovoljno koncentrisana na jednom mestu, zbog pritiska , uzrokuje ono sto mi zovemo singularnost? Ja sam razvio neku svoju 'hipotezu', koja po meni nije u suprotnosti nijednog poznatog zakona, resava teoriju big benga do kraja, teoriju multiuniverzuma, itd. Voleo bih da cujem vasa misljenja, a ja cu pokusati da objasnim to prostim recima

Ovako:

fdl2TIT.png


prva pretpostavka je da smo mi zapravo u megauniverzumu kome je osnova tamna energija i tamna materija.
Od talasa koji kreiraju drugi univerzumi pri njihovoj ekspanziji, centar presecanja tih talasa u nekoj tacki, kreira novi big beng i novi univerzum. Znaci, masa koja se sudari, otpusta energiju dovoljno veliku da napravi singularitet.
Nesto slicno kao na slici dole:

8SkRJkA.jpg


Znaci, tamna materija i energija su voda, a singularnost je kapljica vode na vrhu. Pokusavam da nekako vizuelno docaram sliku :)
Kada se kapljica vode koja je u vazduhu, ponovo vrati u vodu, ona kreira kontra talas, koji opet doprinosi kreiranju nekog novog univerzuma, a sama kapljica se siri U tamnoj energiji i materiji, dok sama energija i materija prodiru unutar kapljice i sire sadrzinu kapljice iznutra ka napolje. To je ona donja slika na crtezu. Odatle zapravo 95% tamne supstance u univerzumu, koja je zapravo najveci deo, a nas univerzum samo pluta u toj tamnoj masi.

E sad, naravno, to ne resava ni pitanje odakle tamna energija, odakle tamna materija, odakle megauniverzum, itd.... :S

Jedina pretpostavka je da je megauniverzum, tj prostor zapravo beskonacan, i da je vreme beskonacno. Ne mogu uopste da mislima obuhvatim konacan prostor, iza koga nema nicega, to je cist paradoks, reci da je nas univerzum nastao u nicemu, i da se siri u nicemu.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
31.03.2014
Poruka
12
Друже,јесте да напредујемо и све то,али дај јбт,нико нема никакво нормално мишљење,сви само форсирају тај биг бенг и свакакве друге ствари које су укорењене у љутском мозгу.. мали смо још да би нешто разумели.Бићемо једног дана просветљени и велики,али тад неће бити технологије,оваквког система и коначно ћемо изаћи из матрикса :)
 
Top