Mobilni telefon za poziv u pomoć

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Mobilni telefon za poziv u pomoć







Izvor:
[SUP]Micro.rs[/SUP]







KOMPANIJA EKSPAL PAUER (XPAL POWER), ogranak tajvanskog proizvođača elektronskih komponenata i akumulatorskih baterija Tenrič (TennRich), nudi minimalistički telefon od 70 dolara koji nema priključak za napajanje, ni bilo kakav drugi priključak, pa čak ni ekran, ali omogućava deset sati razgovora sa priloženom (ali zamenjivom) AA baterijom, koja će trajati 15 godina ukoliko se telefon ne koristi a baterija zaštiti priloženim izolatorom.

Njen telefon nazvan Speruan (SpareOnehttp://www.spareoene.com/
) namenjen je korišćenju u hitnim slučajevima i prilikom prirodnih nepogoda, zbog čega sadrži samo najneophodnije delove – brojčanu tastaturu, tastere za pozivanje i prekidanje razgovora, tastere za prostu kontrolu jačine zvuka i uključivanje diode koja služi kao baterijska lampica, kao i taster za hitne pozive koji automatski bira lokalnu službu pomoći i bez SIM kartice.


16570_sper velika.jpg



Telefon je prikazan na sajmu Komputeks (Computex) koji se ovih dana održava u Tajpeju, na Tajvanu. Veoma je lagan (75 grama), malen (12 x 6 cm) i jednostavno se koristi, tako da je zgodan za nošenje u torbici, ruksaku ili pregradi za rukavice u kolima.

Lako se otvara kako bi se zamenila baterija ili stavila SIM kartica. Isporučuje se sa jednom litijumskom baterijom veličine AA (Energizer Ultimate Lithium L91), ali može da koristi i alkalne baterije drugih proizvođača, mada će tada omogućavati nešto kraće vreme razgovora i stajanje na polici.

Da bi kompenzovao to što nema ekran (već prozorčić kroz koji se vidi baterija) i što ne može da šalje SMS poruke, telefon automatski odgovara slanjem poruke u kojoj pošiljaoca poruke moli za direktan govorni poziv.

Telefon je prikazan još početkom godine na sajmu u Las Vegasu, ali se tek od aprila prodaje u SAD, a tokom godine pojaviće se i u Evropi, gde mu cena još nije određena.




 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
2
da li mozda neko zna kako da dekodiram telefon ZTE jack 3G imel 356351040042191 sa telenor mrezu za sve mreze za vip i mts mrezu
da li postoji neki program za to
unapred hvala na pomoci
 
Natrag
Top