Mladić bez ruku i nogu pliva, surfuje, igra fudbal i golf

Član
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruka
84
Nik Vujičić naučio da savlada svaku prepreku u životu

Foto:Reuters, AFP | 02.07.2009.
Dvadesetšestogodišnji Nik Vujičić, rođen bez ruku i nogu, naučio je da pliva, surfuje, igra fudbal, golf, kuca i piše, navodi britanski "Telegraf".

nik-x.jpg

Vujičić ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata najrazličitijim predmetima. Uz pomoć stopala, on može i da kuca, piše olovkom, kao i da drži predmete između prstiju. On tvrdi da mu nedostatak udova pomaže da pluta u vodi tako što koristi svoje stopalo kao "propeler".
Vujičić je, tokom odmora na Havajima 2008. godine, naučio čak i da surfuje. U tome mu je pomogla profesionalna surferka Betani Hamilton, koju je za ruku ujela ajkula kada je imala svega 12 godina. Njegova sposobnost da zavrti telo za 360 stepeni dovela ga je i na naslovnu stranu "Surfer magazina".
Vujičić povremeno uživa i u partiji golfa, tako što palicu smesti između brade i torza.

nik-x2.jpg

Njegov invaliditet je urođen i u medicini se naziva Phocomelia. Ipak, uspeo je da uz pomoć stopala i invalidskih kolica savlada svaku prepreku koja se u životu nađe pred njim.
"Stopalo zovem pileći batak. Bez njega bih bio izgubljen! Čim se nađem u vodi, plutam jer 80 odsto mog tela čine pluća i malo stopalo koje koristim kao propeler", objašnjava Nik, koji je rođen u Melburnu (Australija), a sada živi u Los Anđelesu (SAD).

Vujičić kaže da su mu od najranijeg detinstva roditelji pomagali da postane nezavistan, učeći ga da pliva dok je imao svega 18 meseci ili stvarajući naprave pomoću kojih je mogao da piše ili kuca.
"Tata me je prvi put ubacio u bazen sa 18 meseci. Godinama me je ohrabrivao i učio da plivam. Takođe volim skejtbording i fudbal. Veliki sam fan engleske Premijer lige", objašnjava Vujičić.
Njegovi roditelji su insistirali da završi osnovnu školu u Australiji, iako su ga mnogi školski drugovi zadirkivali.
"To je bila njihova najbolja odluka koju su doneli u moje ime. Bilo je teško, ali bez toga danas ne bih bio nezavistan", kaže Vujičić, koji je kasnije završio i fakultet ekonomskih nauka.

[YOUTUBE]USUvzKDroqM&eurl[/YOUTUBE]

Treba se boriti, uvek, uvek, uvek, uvek !!!!!!!!
:yea:
 
Član
Učlanjen(a)
26.03.2009
Poruka
225
svaka čast čoveku:yea:
vidi ga kakav je , više liči na kip nego na ljudsko biće:vorred:
 
Član
Učlanjen(a)
06.04.2010
Poruka
4
Pojedini ljudi trebalo bih momentalno da izvrse samoubistvo kad bih samo znali sta ovaj covek radi .
Svaka mu cast on je legenda ,ovo je umetnost.
 
Član
Učlanjen(a)
06.07.2009
Poruka
19
Nevjerovatno, svaka čast čovjeku na ovom ogromnom uspjehu koji je postigao i pored toliko prepreka ... divim mu se ...
 
Natrag
Top