Mjerac zvuka i suma-problem

Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Neznam da li sam odabrao pravi podforum, ali neka temu profesionalci smjeste gdje treba.

Naime, na poslu imamo Mjerac jacine zvuka i suma VOLTCRAF plus, SL-300. Instaliramo njegov softwer na WIN 7. Sve bude OK: aparat priključimo preko USB-a (originalni kabal) na racunar, ukljucimo ga i "ozivimo" na ekranu racunara. E u čemu je problem: kada zelim da snimljene podatke sa bukomjera prebacim na racunar i to uspijem (pritiskom na DataLogger Figura 1-u prilogu) i ono ih ispiše, ali kada zelim da podatke zapamtim na racunaru i odem na Save Data, tada mi izbriše cijelu sliku sa ekrana (Figuru 2), a trebalo bi da mi otvori Save karticu na kojoj bih upisao ime i zapamtio datoteku zbog dalje obrade.
Da napomenem da mi na XP-u kod kuce, a i kod kolege na poslu, odlicno radi. U uputstvu pise da je kompatibilan sa 97-icom i novijim windowsima.
Administrator mi kaze da je uklonio sve zabrane, ali racunar i dalje "govori" da postoji
neka zabrana, a ne "kaze" koja. Ako neko ima iskustva sa ovim, neka napise sta bi trebali uraditi da mi problem bude rijesen.
Evo i priloga :

Kod:
[URL="http://www.datafilehost.com/download-4caa1445.html"]Download BukometarSlika.doc[/URL]

Hvala na odgovorima.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
08.01.2013
Poruka
35
Prvo; Report za postavljanje virusnih linkova
Drugo u word se ne stavljaju slike vec se postavljaju ovdje u slika formatima (jpg, bmp, PNG, GIF etc)

Trece: Program ti najvjerovatnije nije registrovan pa ti ne dozvoljava SAVE opciju kao sto su mnogi programi restriktovani na tom polju!

Obrati paznju na status licence pa onda pokusaj da pojasnis malo bolje stvar
koji je software u pitanju za taj Volcraft plus SL-300 (koji vidim ne postoji na Conrad - your online shop for electronics, computing, multimedia, model building and technology* tako da ne znam sta ti je raditi sada... pojednostavi malo stvar opisi program koji je sta je koja je verzija programa i sl
Kod:
http://www.conrad.com/ce/en/FastSearch.html;jsessionid=829761EC505A8ED96599E8C906B0D8B4.ASTPCEN20?search=sl-300&initial=true&categorycode=
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Prvo, hvala na odgovoru.
Drugo, slike postavljam kako znam.
Treće, od programa nista nije ilegalno. Uz Mjerac zvuka i suma smo dobili original program na CD-u na kome
pise: "VOLTCRAFT plus" i "Interface Software for SL-300, Vesion:1.00".
Kada mi otvori CD dobijem 4 fascikle: CP2101WIN; English; GE i new-Fra. Odaberem English, pa DISK1, kliknem na njega i idem na Setup.exe i tu slijedim korake za instalaciju. Znači kod instalacije nemam problema, jer na isti način instaliram i na XP-eu, pa radi.
Znaci, instaliram ga po uputstvu koje sam dobio uz uređaj.
Mozda pomogne i ovo (mada je ovdje verzija12):
Kod:
 http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/100000-124999/100680-an-01-de-Schallpegelmessgeraet_SL_300.pdf

Lijep pozdrav.
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.253
Nisam skužio da li su kod kuće isto xp ili sedmica da nije do drivera da trebaš otići na stranicu proizvođača registrirati se i skinuti nove i probaj desni klik na ikonu alati ili propertis te vidi postavku compatibility sa svojim dosom i čekiraj pokretanje kao administrator pa probaj onda .
 
Član
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
122
Kod kuce je XP-radi, na poslu kod kolege XP-radi. Ja (kao user korisnik) dobio novi racunar WIN 7-ne radi. Administrator je cackao dva sata i nije mogao naći rjesenje. Danas sam kod kuce instalirao na sedmicu, ali mi je bukomjer na poslu pa ne mogu da provjerim hoce li raditi.
Hvala na odgovoru. Sve gore navedeno sam pokusao sto se tice kompatibilnsti. Sve sto mi kazete pokusacu uraditi.
 
Natrag
Top