Mitovi o polu deteta

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Mitovi o polu deteta






Gotovo da svaka buduća mama želi što pre da sazna pol svog deteta jer svaka žena od malena mašta ili o devojčici ili dečaku. Naravno, kada dođe vreme za to, vaš ginekolog vam putem ultrazvuka može odrediti pol bebe. Mnogima je i dalje nerazrešena misterija kako da otkriju pol deteta sami. Postoje brojne legende, a mi vam donosimo nekoliko primera koji će vas, barem, dobro nasmejati.



1.
Legenda kaže da su maje određivale pol deteta tako što su uzimale u obzir godinu rođenja majke tokom začeća, kao i godinu začeća deteta. Ako su
godine jednake ili pak obe neparne, verovalo se da je devojčica. Ukoliko je jedna godina neparna, onda je dečak.

2.
Odredite pol pomoću ključa. Bacite ga na zemlju i zamolite prijatelja ili prijateljicu da ga pokupi. Postoji verovanje da ako ga uhvati za uži deo, beba će biti devojčica, a ako ga uhvati za okrugli deo, biće dečak.

3.
Skinite burmu sa prsta (ako vam ne otiču prsti) i okačite je na lanac. Postavite ga u visini struka i
opušteno držite. ukoliko počne da se pokreće u vidu krugova, veruje se da nosite dečaka. Ukoliko se pomera napred-nazad, dobićete malu princezu.

4.
Ukoliko vam se tokom trudnoće neopisivo jede sladoled, nosite devojčicu. Ako, pak, žudite za kiselom i slanom hranom, biće dečak!

5.
Sledeći put kada odete na kontrolu i kada budete mogli da čujete otkucaje srca vašeg deteta izbrojte ih jer, prema legendi, ukoliko je broj otkucaja viši od 140 u minuti, dete će biti ženskog pola, a ukoliko je ispo 140 biće dečak.









Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
13
Moje iskustvo kaze sledece, u toku prve trudnoce stomak mi je vise isao u sirinu i rekli su da ce da bude devojcica. U toku druge trudnoce stomak mi vise ide u spic prema napred i doktor je rekao da ce da bude decak, ...ostalo mi je jos par meseci do porodjaja ako da bog da sve bude uredu... videcemo...
 
Član
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
6
meni su prognozirali decaka od prvog dana, jelo mi se kiselo i slano, stomak u spic, kao prolepsala sam se itd. mada me je nerviralo komentarisanje slucajnih prolaznika mog stomaka oooo pa ti cekas MUSKO svaka caaaast itd, tako da iako su bili upravu njima sam odgovarala ma neeee, nego dve devojcice :blum3:
 
Učlanjen(a)
12.02.2013
Poruka
15
Ja sam primjetila da su zene koje su nosile curice imale mnogo ljepsu kozu lica, a one koje su rodile djecaka su se izoblicile u trudnoci. Vjerujem da to ima veze sa hormonima.
 
Natrag
Top