Minus se spustio i do mora, sneg u Baru

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Minus se spustio i do mora, sneg u Baru

Izvor: Beta




Na Badnji dan u Crnoj Gori je veoma hladno, uz jak severni i severoistočni vetar i temperature koje su se ispod nule spustile i na primorju, a u Baru je palo centimetar snega.

Od primorskih gradova jedino je u Herceg Novom izmereno svega plus dva stepena, dok je u ostalim mestima temperatura u minisu.

Najniže temperature izmerene su na Žabljaku, u Kolašinu i Pljevljima, od minus 12 do minus deset stepeni. Veoma hladno je i u drugim mestima, a u Podgorici, takodje, temperatura je pala ispod nule.

Najviše snega, do pola metra, palo je na Cetinju i u Plavu, a nešto manje na Žabljaku, Kolašinu i Šavniku. U Rožajama i Andrijevici visina snežnog pokrivača je oko 40 centimetara, u Beranama 38, Pljevljima 30, Bijelom Polju 26 i u Nikšiću 20-tak centimetara.

Zbog snega, jakog vetra i poledice saobraćaj u Crnoj Gori otežano se odvija. Za saobraćaj je zatvoren put Virpazar-Petrovac, preko Paštrovske gore.

Zbog snega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na deonicama Vilusi Vracenovići, Nikšić Plužine Šćepan Polje, Nikšić Šavnik, Podgorica Cetinje Budva, Vilusi Grahovo Lipci i Berane Rožaje.
 
Natrag
Top