Šta je novo?

Ministarstvo kulture: Rezultati konkursa 20. septembra

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Ministarstvo kulture: Rezultati konkursa 20. septembra
07.09.2009. 05:00

Ministarstvo kulture saopštiće 20. septembra rezultate konkursa za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja, na kojem će biti raspodeljeno ukupno 80 miliona dinara.

- Na konkurs je stiglo više od 300 prijava i bilo je nemoguće sve projekte pregledati u roku određenom konkursom - kazala je Nataša Vučković-Lesendrić, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije.
Konkurs je raspisan 30. jula na osnovu zaključka Vlade Srbije od 25. juna 2009. godine o pomoći medijima u uslovima krize. Prema propozicijama, rezultate je trebalo objaviti danas na internet stranici Ministarstva kulture. Za realizaciju ovog projekta Vlada je obezbedila 60 miliona dinara, a Ministarstvo dodatnih 20 miliona dinara.
- O dodeli sredstava odlučuje konkursna komisija koju čine predstavnici Fakulteta političkih nauka, nevladinog sektora i zbog specifičnosti projekata predstavnici ministarstava prosvete, unutrašnjih poslova, ekologije, nauke i kulture - navela je Nataša Vučković-Lesendrić ne precizirajući ko su članovi komisije.
Pravo učešća na konkursu imali su osnivači javnih glasila i pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa, a preduslov je realizacija projekta kroz medije. Svaki predlagač je mogao da konkuriše samo sa jednim projektom, a maksimalna svota koja se odobrava je dva miliona dinara.

Izvor: Blic
 
Top