Milićev večeras stiže u Srbiju

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Milićev večeras stiže u Srbiju
Izvor: B92
Beograd -- Marko Milićev, koji je osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, deportovan je iz Kine i na putu je za Srbiju, saznaje B92.

1976658756540c8105e089a998398295_orig.jpg
Očekuje se da na Aerodrom "Nikola Tesla" Milićev sleti oko 22:30.

Milićev je 1. septembra uhapšen u Kini, gde je bio u bekstvu.

Milićev je osumnjičen da je 25. jula rano ujutru Jovanovića pregazio automobilom "mini kantrimen" i da se posle toga nije zaustavio. Milićev je odranije bio poznat policiji, a bio je i u zatvoru zbog pojedinih krivičnih dela. Nakon što je "mini kantrimenom" udario Luku Jovanovića, Milićev je bio u bekstvu u Turskoj, naveo je tada ministar Stefanović. Narednog dana za njim je raspisana crvena Interpolova poternica.

Marko Milićev je bio u bekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 sati sa svojim pasošem. Poternica je bila raspisana na dva imena Marko Milićev i Marko Marković, pošto se sumnja da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra, a potom promenio prezime.

Pretpostavlja se da je odatle pobegao za Kinu.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović s prijateljima vraćao iz grada kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da automobil poguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je na Brankovom mostu, na mestu na kome je njegov sin zadobio smrtonosne povrede. Nezadovoljni rezultatima policijske istrage protestu su se bili pridružili i prijatelji ubijenog Luke.
 
Natrag
Top