Ja imam mobitel od 2000. i, hvala Bogu, nemam ni ja nešto što bih pripisao ovome. Međutim, ja nisam od onih koji su s mobitelom vezani "pupčanom vrpcom", oni koje ne možeš vidjeti bez mobitela u ruci, a pogotovo ga ne koristim za skidanje ogromnih sadržaja kad je akumuliranje zračenja znatnije. Zatim, i u tvome i mome slučaju radilo se o dosadašnjim mrežama koje rade na frekvencijama od oko 0.6 do 3 GHz, dok će 5G mreže u početnoj fazi raditi na frekvenciji od 6 GHz a kasnije na valnom pojasu između 26 i 90 GHz. Što je posljedica ovoga? Valove viših frekvencija (manje valne duljine) ljudsko tijelo (koža) apsorbirat će u puno tanjem sloju kože = energija mikrovalnog zračenja u znatno manjem volumenu tijela (kože), što posljedično ima znatno veću vjerojatnost izazivanja raka kože, a i drugih teških oboljenja.
Koliko sam upucen, sve do 30Ghz je podnosljivo i nisu prijavljeni neki problemi kod coveka. Sa vecim frekvencijama verovatno moze biti i pogubno. Sve zavisi rekao sam da li su ti zraci usmeravajuci ili se rasprsuju.. Usmeravajuci talasi se koriste kao oruzje.. To je slicno kao kada bi stao ispod antene direktno i tu stalno boravio, oboleo bi, ali sa daljinom se EMS rasprsi, pa nema problema. Isto je i sa zvukom, stanes ispred jakog zvucnika i ako si duze vreme direktno ispred njega, ogluveces, ali cim se udaljis na pristojnu razdaljinu, nema problema..
Usmeravajuci zraci su znaci nesto drugo, njih koristi vojska ili policija da rasteruje demonstrante. Imas ih u obliku zvuka, to su male antene koje se usmere na masu i posto se zvuk ne rasprsuje sa strane, nema gubitaka, pa zvuk usmeren na masu deluje pravolinijski, i njima zvoni u usima, dok okolina ne cuje nista.. Isto deluju i EMS talasi..
E sad, ako bi neko zeleo da ovo koristi kao oruzje, mislim da bi bile potrebne jako velike antene, jer sa malim antenama ne mozes delovati recimo na citav grad! I te antene su uglavnom okrugle, jer talas mora da se koncentrise u tacki.. Sto cini mi se nije slucaj sa 5G.
Iako kod 5G mreze, talas koji se prostire izgleda jeste usmeravajuci, jer primecujemo propadanje drveca sa strane njihovog delovanja, one ne deluju na siru okolinu. Njihovo prostiranje dakle ometa svaka prepreka, drvece recimo.. Zato se godinama unazad seku drveca po gradovima, to je bila priprema za 5G. Ja secu zdravog drveca posmatram vec dugi niz godina.. Takvo drvece se sece bespotrebno godinama, tada sam se pitao zasto, a sada znam odgovor..
Te antene ce da idu niz drum, i posto signal slabi sa daljinom, oni moraju da postavljaju vise paralelnih antena, kako bi odrzali signal.. Mobilni telefoni ce da hvataju taj signal u prolazu..
Znaci, oni ne mogu da deluju na citav grad jednom jedinom malom antenom, za takvo nesto bi bila potrebna velika antena kruznog oblika, koja bi koncentrisala talas u jednoj tacki..
Sto se tice ovih manjih 5G antena, moje neko misljenje je, da je to slicno kao i sa starim antenama (3G i 4G). Pogubno moze delovati jedino ako si neposredno ispod ili ispred njih.. Sa daljinom, uticaj ipak opada.. Ali bice ih jako puno i zbog toga ovo moze biti problem, jer ti prakticno neces moci da se sakrijes - da se propisno udaljis od njih..
Ako idemo korak dalje, vise takvih koncentrisanih antena, pravilno rasporedjenih da formiraju trougao, mogu da deluju kao velika kruzna antena sa usmeravajucim talasom. Znam ovo posto sam se ranije bavio time..
Istrazivao sam kako su koristili lokatore za vreme bombardovanja u Srbiji. Postavljali su ih na zgrade, i sa tri zgrade signal onda formira trougao koji se salje uvis, pa neprijatelj misli da je izmedju zgrada "radar" i gadja izmedju! Cesto ne moze da odredi, pa gadja samu zgradu.. To je radio Milosevic, postavljao lokatore na skole i susedne zgrade, i onda neprijatelj gadja civilnu zgradu ili skolu. Tako je on mogao da optuzi neprijatelja kako gadja civilne objekte..
Znaci, talasi mogu da se usmere uvis, a mogu da se usmere i sa strane, tako da zrace citav grad..
Ako cemo da teoretisemo - Jovan ce nas optuziti da smo "teoreticari zavere" (sto nisu teorije nego cinjenice), ovi talasi zaista mogu da se koriste kao oruzje. Da li ce stvarno to da rade, ne znam, ne bih spekulisao, nisam dovoljno informisan sta planiraju..
Ali ipak mislim, da su im ove brzine potrebne radi implementacije "Metaversa", virtuelnog sveta i da su u korelaciji sa ugradnjom cipova..