"Mikrovalna kuga" - ubit će vas mobitelima

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dao bi jos jednu analogiju, koja moze pomoci.. Svi smo mi izlozeni "vetru", medjutim on ne deluje na svakoga isto. Nekoga vetar "produva" pa se razboli, a nekom ne bude nista.. Sve je do organizma.. Isto je i sa EM talasima. Istrazivanja pokazuju da je uticaj na ljudski organizam ipak minoran. To je 3G i 4G mreza..

O 5G mrezi ne mozemo suditi, jer nemamo dovoljno podataka. Ako neko bude koristio "koncentrisane" i "usmerene" talase koji ne opadaju sa razdaljinom, tada mozemo govoriti o "zloupotrebi" i potencionalnoj opasnosti po ljudsko zdravlje.. A to tesko da moze proci, jer postoje strucnjaci koji ce skociti da se tome suprotstave.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve ovo moze biti tacno, verovatno i jeste.. Neki uticaj postoji.. Ali to ne utice na sve ljude podjednako. To je moje misljenje. Ta prica o EM zracenju je suvise naduvana..

Moze se koristiti i kao oruzje, ali ko to radi? Da li su opsezi isti kada se koristi u oruzane svrhe? Ne, nisu! Opsezi tada moraju biti mnogo "koncentrisaniji"!

Jedno je, kada talas usmerimo tako da sa razdaljinom ne opada i ne dolazi do "gubitaka", a drugo je ako je talas u pocetku koncentrisan pa se sa razdaljinom "gubi"..

Talas uvek deluje jace u blizini bazne stanice, nego kada si udaljen od izvora.. Npr. neko moze ogluveti na jedno uvo ako zvucnik drzi suvise blizu uha, ali cim se udalji talas se "rasprsi" i nema vise opasnosti po zdravlje..

Isto je i sa EM talasima i sa telefonom..
To nisu usmereni i koncentrisani talasi koje koristi vojska da naudi! Tu se mora napraviti razlika!

Postoji opasnost samo od neposredne izlozenosti (u blizini antene), i to se zna. Ta opasnost sa razdaljinom opada, zato su ta mesta oznacena, i zabranjen je prilaz..

Inace, postoji opasnost i od neposredne izlozenosti anteni telefona, i vise zraci vas mobilni telefon u slucaju slabe mrezne pokrivenosti, nego sam repetitor. A to malo ljudi zna, jer tada mobilni telefon vise snage ulaze da odrzi kontakt sa baznom stanicom nego inace, i baterija se tada vise trosi.. Npr. kod mene na poslu je slab signal, i repetitor je daleko, sto mi pojede bateriju za 10 sati potpuno sa 100% on spadne na 20%, a kod kuce gde sam blizu izvoru, baterija mi traje danima bez problema..

Kad smo kod 5G, policijski radari rade na 30Ghz pa policajci nisu prijavili povrede, dok 5G navodno radi na oko 60Ghz, a prema podacima 5G nikada i nece doseci nivo od 60Ghz, bice ispod toga, dakle negde oko 30Ghz.. Bar koliko sam ja informisan..

Trenutno, negativne efekte od 3G, 4G na sebi nisam primetio. Koristim telefon godinama intenzivno.. Spreman sam da promenim misljenje ako ima dokaza za suprotno..

Novinarka:
Bezbrojne činjenice, već godinama utvrđene kroz provođena znanstvena istraživanja potvrđuju izloženost zračenju i velikoj opasnosti za zdravlje čovjeka. Odgovorne vladine institucije propisuju standarde kojih se teleoperateri moraju pridržavati ali poučeni iskustvom i rezultatima istraživanja, znanstvenici i liječnici propisuju doze koje su znatno niže od onih koje propisuju vladine institucije – o kojim se dozama radi i kome vjerovati, na koje se vrijednosti trebamo osloniti?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić:
Jedna od organizacija s dobrom reputacijom je Institut biologije zgrada i samoodrživost s bazom u Njemačkoj (Institut of Building biology and Sustainability), website.

Building biology preporučuje znatno konzervativnije doze EM zračenja a njihove su vrijednosti bazirane na rezultatima višegodišnjih testiranja u realnom svijetu i na rezultatima istraživanja objektivnih znanstvenih radova.

• sigurno < 0.001 mW/m2
  • malo zabrinjavajuće < 0.010 mW/m2
  • zabrinjavajuće < 1.000 mW/m2
  • Jako opasno > 1.000 mW/m2
Ove su vrijednosti prihvatile i mnoge organizacije kojima je stalo do zdravlja ljudi kao npr. Australian Medical Association, Izraelski nacionalni institut za neionizirajuće zračenje, vlade Belgije, Rusije, Indije i mnoge druge zemlje i organizacije.

Kao što možemo vidjeti iz gornje tablice, relativno sigurne doze zračenja su ispod 0.01 mW/m2 a doze veće od 1 mW/m2 su već jako opasne doze.

Ako to usporedimo s ICNIRP vrijednostima koji tvrde da su sigurne doze 10 W/m2 onda je jasno da su ICNIRP vrijednosti skoro 10 milijuna puta više od onih koje preporuča Building Biology Standard !!!

ICNIRP a isto tako i vlade mnogih zemalja očito zatvaraju oči I ne žele vidjeti rezultate tisuća znanstvenih radova
koji dokazuju upravo suprotno tj. da je EM zračenje dugoročno jako štetno za zdravlje ljudi i općenito našeg okoliša!!!

Očito je da su ta tijela pod snažnim utjecajem industrijskih interesa !!!

Nažalost, i vijeće EU podržava razvoj 5G mreže i u većini svojih izvješća govori o vrlo malo ili nepostojećem utjecaju EM valova na zdravlje. Npr. u izvješću iz 2015.
---------------------
Tko je Ivo Orlić?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić bio je donedavno redoviti profesor nuklearne fizike na Odjelu za Fiziku Sveučilišta u Rijeci, a sada je nezavisni istraživač. Kao eksperimentalni, nuklearni fizičar radio je preko 20 godina na sveučilištima i institutima svijeta (Amsterdam, Singapur, Sydneyu, USA) i publicirao više od stotine znanstvenih radova.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Novinarka: Profesore Orlić, što dobivamo s 5G mrežom?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić:
Kako sam prije rekao, dobivamo značajno veću protočnost podataka. Ako smo s 3G mrežom trebali recimo oko jedan sat da downlodiramo cijeli film u HD rezoluciji a s 4G mrežom nam je za to trebalo nekoliko minuta, uz 5G mrežu isti film ćemo imati na svom mobilnom uređaju ili računalu za svega nekoliko sekundi. Da bismo pogledali taj isti film, treba nam od 60 do 120 minuta, zavisno o duljini filma! Pitamo se onda, da li nam stvarno treba tako velika brzina interneta? Što će nam stotine ili tisuće filmova ili knjiga na tvrdom disku našeg računala ako nemamo vremena pogledati niti desetinu tih materijala? .... Moj je osjećaj da i na tom polju dolazi do velike polarizacije: s jedne strane imamo potrošače koji postaju ”ovisnici” modernih tehnologija a s druge strane imamo ljude koji se drže na velikoj udaljenosti i koriste moderne tehnologije umjereno ili vrlo malo.

Novinarka:
Znanstvenik ste s prebogatom međunarodnom karijerom, s bezbrojnim znanstvenim radovima, molim Vas Vaše, što pristupačnije običnom čovjeku, tumačenje o tome što nam govori znanost i iskustva o štetnosti mikrovalnog zračenja na naše zdravlje ali i okoliš?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić:
Kako sam već prije rekao, rezultati tisuća nezavisnih znanstvenih radova nedvojbeno pokazuju značajne negativne utjecaje na zdravlje korisnika mobilnih, Wi-Fi, blue-tooth uređaja. Najčešći, da tako kažem početni simptomi su:

• Uznemirenost i nesanica koje često prati glavobolja
  • Zvonjenje u ušima – tinitus
  • Umor, Stres
  • Gubitak pamćenja i fokusiranog razmišljanja (brain fog)
  • Kod mnogih se ljudi razvije prevelika osjetljivost na EM zračenje
Što se tiče ozbiljnijih poremećaja, navesti ću samo one bolesti koje se najčešće spominju u literaturi:

• Porast karcinoma glave kod ljudi koji godinama intenzivno koriste mobilne uređaje
  • Porast raka testisa kod muškaraca koji drže mobilne uređaje u džepu i
  • Porast raka dojki kod žena koje drže mobilne uređaje u grudnjaku
  • Oštećenja jednostruke i dvostruke DNA spirale, abnormalne transkripcije gena
  • Smanjen kapacitet reparacije DNA pomoću matičnih stanica
  • Smanjenje broja radikala u tijelu
  • Mijenja se morfologija sperme i smanjuje se njihova pokretljivost – što rezultira drastičnom smanjenu plodnosti mlađih naraštaja, itd.
Sve ove bolesti imaju dugotrajnu latenciju , što znači da se statistički značajan porast ovih bolesti pojavljuje tek nakon 10-15 godina intenzivnog korištenja mobilnih uređaja.

Zbog te činjenice mnogi korisnici ignoriraju rezultate znanstvenih istraživanja računajući da se to neće dogoditi ”baš meni”. Kako smo prije rekli, sličan pristup imamo kod vožnje automobilima, avionima, ili u bilo kojoj potencijalno opasnoj aktivnosti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Novinarka:
Bezbrojne činjenice, već godinama utvrđene kroz provođena znanstvena istraživanja potvrđuju izloženost zračenju i velikoj opasnosti za zdravlje čovjeka. Odgovorne vladine institucije propisuju standarde kojih se teleoperateri moraju pridržavati ali poučeni iskustvom i rezultatima istraživanja, znanstvenici i liječnici propisuju doze koje su znatno niže od onih koje propisuju vladine institucije – o kojim se dozama radi i kome vjerovati, na koje se vrijednosti trebamo osloniti?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić:
Jedna od organizacija s dobrom reputacijom je Institut biologije zgrada i samoodrživost s bazom u Njemačkoj (Institut of Building biology and Sustainability), website.

Building biology preporučuje znatno konzervativnije doze EM zračenja a njihove su vrijednosti bazirane na rezultatima višegodišnjih testiranja u realnom svijetu i na rezultatima istraživanja objektivnih znanstvenih radova.

• sigurno < 0.001 mW/m2
  • malo zabrinjavajuće < 0.010 mW/m2
  • zabrinjavajuće < 1.000 mW/m2
  • Jako opasno > 1.000 mW/m2
Ove su vrijednosti prihvatile i mnoge organizacije kojima je stalo do zdravlja ljudi kao npr. Australian Medical Association, Izraelski nacionalni institut za neionizirajuće zračenje, vlade Belgije, Rusije, Indije i mnoge druge zemlje i organizacije.

Kao što možemo vidjeti iz gornje tablice, relativno sigurne doze zračenja su ispod 0.01 mW/m2 a doze veće od 1 mW/m2 su već jako opasne doze.

Ako to usporedimo s ICNIRP vrijednostima koji tvrde da su sigurne doze 10 W/m2 onda je jasno da su ICNIRP vrijednosti skoro 10 milijuna puta više od onih koje preporuča Building Biology Standard !!!

ICNIRP a isto tako i vlade mnogih zemalja očito zatvaraju oči I ne žele vidjeti rezultate tisuća znanstvenih radova
koji dokazuju upravo suprotno tj. da je EM zračenje dugoročno jako štetno za zdravlje ljudi i općenito našeg okoliša!!!

Očito je da su ta tijela pod snažnim utjecajem industrijskih interesa !!!

Nažalost, i vijeće EU podržava razvoj 5G mreže i u većini svojih izvješća govori o vrlo malo ili nepostojećem utjecaju EM valova na zdravlje. Npr. u izvješću iz 2015.
---------------------
Tko je Ivo Orlić?

Prof. dr. sc. Ivo Orlić bio je donedavno redoviti profesor nuklearne fizike na Odjelu za Fiziku Sveučilišta u Rijeci, a sada je nezavisni istraživač. Kao eksperimentalni, nuklearni fizičar radio je preko 20 godina na sveučilištima i institutima svijeta (Amsterdam, Singapur, Sydneyu, USA) i publicirao više od stotine znanstvenih radova.

Dobro, a zasto mi ne vidimo posledice na sebi? Evo ja koristim telefon intenzivno od 2002. cini mi se. Tada sam dobio prvi telefon. Dakle, 20 godina koristim, i retko se i odvajam od njega. Kada spavam jedino, i tada nije dalje od pola metra od mene, a nekad mi ostane na krevetu pored glave..

Medju prvima sam imao "sagem" telefon francusko nemacke proizvodnje, mali je bio u saku je mogao da ti stane, dok su ostali imali one vece modele, sto si coveka mogao u glavu s njim, s velikim antenama..

Znaci, ipak ne razumem ova njihova istrazivanja.. Nemam nijedan od pobrojanih simptoma, a ti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro, a zasto mi ne vidimo posledice na sebi? Evo ja koristim telefon intenzivno od 2002. cini mi se. Tada sam dobio prvi telefon. Dakle, 20 godina koristim, i retko se i odvajam od njega. Kada spavam jedino, i tada nije dalje od pola metra od mene, a nekad mi ostane na krevetu pored glave..

Medju prvima sam imao "sagem" telefon francusko nemacke proizvodnje, mali je bio u saku je mogao da ti stane, dok su ostali imali one vece modele, sto si coveka mogao u glavu s njim, s velikim antenama..

Znaci, ipak ne razumem ova njihova istrazivanja.. Nemam nijedan od pobrojanih simptoma, a ti?

Ja imam mobitel od 2000. i, hvala Bogu, nemam ni ja nešto što bih pripisao ovome. Međutim, ja nisam od onih koji su s mobitelom vezani "pupčanom vrpcom", oni koje ne možeš vidjeti bez mobitela u ruci, a pogotovo ga ne koristim za skidanje ogromnih sadržaja kad je akumuliranje zračenja znatnije. Zatim, i u tvome i mome slučaju radilo se o dosadašnjim mrežama koje rade na frekvencijama od oko 0.6 do 3 GHz, dok će 5G mreže u početnoj fazi raditi na frekvenciji od 6 GHz a kasnije na valnom pojasu između 26 i 90 GHz. Što je posljedica ovoga? Valove viših frekvencija (manje valne duljine) ljudsko tijelo (koža) apsorbirat će u puno tanjem sloju kože = energija mikrovalnog zračenja u znatno manjem volumenu tijela (kože), što posljedično ima znatno veću vjerojatnost izazivanja raka kože, a i drugih teških oboljenja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja imam mobitel od 2000. i, hvala Bogu, nemam ni ja nešto što bih pripisao ovome. Međutim, ja nisam od onih koji su s mobitelom vezani "pupčanom vrpcom", oni koje ne možeš vidjeti bez mobitela u ruci, a pogotovo ga ne koristim za skidanje ogromnih sadržaja kad je akumuliranje zračenja znatnije. Zatim, i u tvome i mome slučaju radilo se o dosadašnjim mrežama koje rade na frekvencijama od oko 0.6 do 3 GHz, dok će 5G mreže u početnoj fazi raditi na frekvenciji od 6 GHz a kasnije na valnom pojasu između 26 i 90 GHz. Što je posljedica ovoga? Valove viših frekvencija (manje valne duljine) ljudsko tijelo (koža) apsorbirat će u puno tanjem sloju kože = energija mikrovalnog zračenja u znatno manjem volumenu tijela (kože), što posljedično ima znatno veću vjerojatnost izazivanja raka kože, a i drugih teških oboljenja.

Koliko sam upucen, sve do 30Ghz je podnosljivo i nisu prijavljeni neki problemi kod coveka. Sa vecim frekvencijama verovatno moze biti i pogubno. Sve zavisi rekao sam da li su ti zraci usmeravajuci ili se rasprsuju.. Usmeravajuci talasi se koriste kao oruzje.. To je slicno kao kada bi stao ispod antene direktno i tu stalno boravio, oboleo bi, ali sa daljinom se EMS rasprsi, pa nema problema. Isto je i sa zvukom, stanes ispred jakog zvucnika i ako si duze vreme direktno ispred njega, ogluveces, ali cim se udaljis na pristojnu razdaljinu, nema problema..

Usmeravajuci zraci su znaci nesto drugo, njih koristi vojska ili policija da rasteruje demonstrante. Imas ih u obliku zvuka, to su male antene koje se usmere na masu i posto se zvuk ne rasprsuje sa strane, nema gubitaka, pa zvuk usmeren na masu deluje pravolinijski, i njima zvoni u usima, dok okolina ne cuje nista.. Isto deluju i EMS talasi..

E sad, ako bi neko zeleo da ovo koristi kao oruzje, mislim da bi bile potrebne jako velike antene, jer sa malim antenama ne mozes delovati recimo na citav grad! I te antene su uglavnom okrugle, jer talas mora da se koncentrise u tacki.. Sto cini mi se nije slucaj sa 5G.

Iako kod 5G mreze, talas koji se prostire izgleda jeste usmeravajuci, jer primecujemo propadanje drveca sa strane njihovog delovanja, one ne deluju na siru okolinu. Njihovo prostiranje dakle ometa svaka prepreka, drvece recimo.. Zato se godinama unazad seku drveca po gradovima, to je bila priprema za 5G. Ja secu zdravog drveca posmatram vec dugi niz godina.. Takvo drvece se sece bespotrebno godinama, tada sam se pitao zasto, a sada znam odgovor..

Te antene ce da idu niz drum, i posto signal slabi sa daljinom, oni moraju da postavljaju vise paralelnih antena, kako bi odrzali signal.. Mobilni telefoni ce da hvataju taj signal u prolazu..

Znaci, oni ne mogu da deluju na citav grad jednom jedinom malom antenom, za takvo nesto bi bila potrebna velika antena kruznog oblika, koja bi koncentrisala talas u jednoj tacki..

Sto se tice ovih manjih 5G antena, moje neko misljenje je, da je to slicno kao i sa starim antenama (3G i 4G). Pogubno moze delovati jedino ako si neposredno ispod ili ispred njih.. Sa daljinom, uticaj ipak opada.. Ali bice ih jako puno i zbog toga ovo moze biti problem, jer ti prakticno neces moci da se sakrijes - da se propisno udaljis od njih..

Ako idemo korak dalje, vise takvih koncentrisanih antena, pravilno rasporedjenih da formiraju trougao, mogu da deluju kao velika kruzna antena sa usmeravajucim talasom. Znam ovo posto sam se ranije bavio time..

Istrazivao sam kako su koristili lokatore za vreme bombardovanja u Srbiji. Postavljali su ih na zgrade, i sa tri zgrade signal onda formira trougao koji se salje uvis, pa neprijatelj misli da je izmedju zgrada "radar" i gadja izmedju! Cesto ne moze da odredi, pa gadja samu zgradu.. To je radio Milosevic, postavljao lokatore na skole i susedne zgrade, i onda neprijatelj gadja civilnu zgradu ili skolu. Tako je on mogao da optuzi neprijatelja kako gadja civilne objekte..

Znaci, talasi mogu da se usmere uvis, a mogu da se usmere i sa strane, tako da zrace citav grad..

Ako cemo da teoretisemo - Jovan ce nas optuziti da smo "teoreticari zavere" (sto nisu teorije nego cinjenice), ovi talasi zaista mogu da se koriste kao oruzje. Da li ce stvarno to da rade, ne znam, ne bih spekulisao, nisam dovoljno informisan sta planiraju..

Ali ipak mislim, da su im ove brzine potrebne radi implementacije "Metaversa", virtuelnog sveta i da su u korelaciji sa ugradnjom cipova..

Poslednja izmena:
Natrag