Microsoftov misteriozni uređaj je Kin telefon (video)

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Microsoftov misteriozni uređaj je Kin telefon (video)



Misteriozni uređaj koji je Microsoft dugo držao u tajnosti, a konačno ga predstavio 12. aprila, je Kin mobilni telefon namenjen mladima.

v166616p0.jpg


Telefon Kin (eng. rođak) je predstavljen u dve verzije (Kin One i Kin Two) a namenjen je mlađoj populaciji (korisnicima između 15 i 25 godina), a osnovna namena mu je laka manipulacija multimedijalnim sadržajima i pristup popularnim soc-net mrežama.

Za proizvodnju telefona zadužena je kompanija Sharp, čija je tehnologija i korišćena u razvoju ovog uređaja. Oba modela imaju ekran osetljiv na dodir, tastaturu na izvlačenje, digitalnu kameru...

Kin One je nešto manji i pogodan je za korišćenje jednom tukom, dok je Kin Two pravi multimedijalni dragulj sa većim ekranom, više memorije i podrškom za video visoke rezolucije.

Na oba uređaja pregled audio/video fajlova moguć je preko Microsoftovog Zune plejera, imaju FM radio podršku, a sadržaju na njima moguće je pristupiti i preko Interneta uz pomoć Kin Studio aplikacije.


[YOUTUBE]8Wnx97lSgJc[/YOUTUBE]

Ako korisnik kojim slučajem izgubi podatke iz svog Kin telefona, lako će ih pronaći uz pomoć sigurnosnih podataka koji se automatski smeštaju u Microsoftove onlajn servere, a sadrže istoriju poziva, tekstualne poruke, fotografije, audio/video fajlove...

Kin telefoni će se u prodaji prvo naći na teritoriji Amerike, a u Evropu stižu na jesen. Za sada nema informaciji o ceni ovih uređaja.



Izvor: Mondo
 
Natrag
Top