Microsoft Security Essentials

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
107
Sve je to propaganda, po principu ko da vise, kao ove agencija za istrazivanje javnog mnjenja. Na 90% online testova prvi je Bit Defender, drugi Kaspersky, treci Panda. Nod je negde pri kraju, deseti, cini mi se, tek da bude da ga nisu pomenuli i to svake godine isto. A iskustva krajnjih korisnika govore nesto drugo- Kaspersky, Nod32, Avast, Avira, AVG. Pandu i BitDefender jedva da ko i koristi. Ja sam isprobao skoro sve Antivirus programe i tvrdim da je Kaspersky najbolja zastita, a koristim NOD32 zbog lakoce ubacivnja licenci.

Ja sam nekada i kupovao licence za kaspersky ali kad sam video da mi nije prepoznao virus koji je bio kao npr. ono testiraj, otvori notepad itd. on mi nije pokazao virus. Koristio sam i eset smart security on mi nije bio los. Ali Microsoft mi je bio bolji.... :))

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Sve je to propaganda, po principu ko da vise, kao ove agencija za istrazivanje javnog mnjenja. Na 90% online testova prvi je Bit Defender, drugi Kaspersky, treci Panda. Nod je negde pri kraju, deseti, cini mi se, tek da bude da ga nisu pomenuli i to svake godine isto. A iskustva krajnjih korisnika govore nesto drugo- Kaspersky, Nod32, Avast, Avira, AVG. Pandu i BitDefender jedva da ko i koristi. Ja sam isprobao skoro sve Antivirus programe i tvrdim da je Kaspersky najbolja zastita, a koristim NOD32 zbog lakoce ubacivnja licenci.
Slazem se u potpunosti sa tobom,najbolji je onaj koji vise da......Kaspersky #1,ali zdere resurse zato ja koristim Eset Smart Security #2......dajem ti svoje skromno hvala zato sto se slazem sa tobom u potpunosti(bilo bi dobro da ima dugme slazem se):yea:Bravo..........

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
107
Slazem se u potpunosti sa tobom,najbolji je onaj koji vise da......Kaspersky #1,ali zdere resurse zato ja koristim Nod32 #2......dajem ti svoje skromno hvala zato sto se slazem sa tobom u potpunosti(bilo bi dobro da ima dugme slazem se):yea:

Kako za koga. Ali za mene je dobar i Security Essentials.

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Koristio sam skoro sve antivirus programe i Nod 32, i Eset Smart Security i Avast i Kaspersky i Panda i mnogo drugih ali Microsoft mi se je najbolje pokazao, i plus sam ga testirao i sve je Ok...
Microsoft(kako ga ti zoves) je ipak za lajt korisnike,Nod 32,Eset Smart Security i Kaspersky su antivirusi koji bukvalno SVE PRONALAZE(jednom mi se desilo sa Nod 32,Eset Smart Security da nisu nasli jedan virus,ali to je resio update koji je stigao posle nedelju dana)..pozzzzzz....:yea:
Za Security Essentials sam cuo dosta primedbi na drugim forumima...

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
107
Microsoft(kako ga ti zoves) je ipak za lajt korisnike,Nod 32,Eset Smart Security i Kaspersky su antivirusi koji bukvalno SVE PRONALAZE(jednom mi se desilo sa Nod 32,Eset Smart Security da nisu nasli jedan virus,ali to je resio update koji je stigao posle nedelju dana)..pozzzzzz....:yea:
Za Security Essentials sam cuo dosta primedbi na drugim forumima...

Pa ako se vredjamo i Nod 32, ili kako ga ti zoves Eset Smart Security je za lajt korisnike, a i meni se je desilo da mi nod nije nasao virus.

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Slazem se u potpunosti sa tobom,najbolji je onaj koji vise da......Kaspersky #1,ali zdere resurse zato ja koristim Nod32 #2......dajem ti svoje skromno hvala zato sto se slazem sa tobom u potpunosti(bilo bi dobro da ima dugme slazem se):yea:

Hehehe, hvala tebi. U principu Kaspersky ima tri velike mane- 1. Jede resurse, 2. Ako ga iskljucis preko trej ikonice pa na exit, resetuje se konekcija sto je nezgodno ako nesto skidas a nemas resume opciju, 3. Tesko se ubacuju licence :D Inace, nalazi 99% virusa.

Da li neko zna zašto neće automatski da mi updejtuje bazu definicija virusa. Molim pomoć

Malo smo se udaljili od teme. Vidim da je tema zapoceta jos pre vise od dva meseca, ali ipak hajde da odgovorim na pitanje, mozda ce nekome koristiti. Ukoliko MSE nece da uradi auto update, prvo se morate uveriti da su aktivna dva procesa wuauserv (Autiomatic Update service) i BITS (Backgorund Intelligent Transfer Service). Odete u Control Panel- System and Security- Administrative Tools- Services i proverite da li su procesi aktivni.
Drugo resenje, idite na Start i ukucajte regedit. Locirajte ovaj kljuc:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Microsoft Antimalware/Signature Updates

U desnom meniju,
take ownership and grant full control permissions on a registry key, nadjite REG_DWORD vrednost pod imenom SignatureUpdateInterval. Kliknite dva puta na SignatureUpdateInterval. Po difoltu, vrednosti su 24 (Decimal) ili 18 (Hexadecimal). Promenite vrednost u jedan borj izmedju 1 i 24 (ukljucujuci i ta dva broja) u Decimals. Ova vrednost odredjuje koliko cesto ce MSE raditi update.

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Pa ako se vredjamo i Nod 32, i ga ti zoves Eset Smart Security je za lajt korisnike, a i meni se je desilo da mi nod nije nasao virus.
Kakvo vredjanje,ja nisam imao nameru da se vredjamo....a to da Eset Smart Security ima propusta je istina ali ova nova 5. verzija je bez mane(jos js testiram,ali do sad nisam nasao nijednu ozbiljnu mli kakoanu(nije propustio ni jedan virus))......Kad sam mislio na lajt korisnike mislio sam na one koji surfuju,kuckaju....gde je mala mogucnost da se pokupi virus.....meni je jednom pao sistem sa Nod32....
Nod 32, ili kako ga ti zoves Eset Smart Security
Ja ne zovem istu stvar Nod32 i Eset Smart Security,to su 2 razlicite verzije.......

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Pa ako se vredjamo i Nod 32, ili kako ga ti zoves Eset Smart Security je za lajt korisnike, a i meni se je desilo da mi nod nije nasao virus.

Prvo, nijedan antivirus program nije 100% siguran. Svaki ce u jednom momentu propustiti odredjeni virus, pitanje je samo da li ces naleteti na njega.
Drugo, Eset Smart Security je oficijelno ime programa.
Trece, nema razloga da te vredja to sto je Apple rekao da je MSE za lajt korisnike. I jeste za lajt korisnike i ja sam lajt korisnik. Racunar mi sluzi samo za kucanje tekstova, igrice, muziku, filmove i zevanje po netu. Nisam programer, ali opet volim da imam sveobuhvatnu zastitu, osecam se nekako bezbednije. Eset i Kaspersky su moja vizija sveobuhvatne zastite, za tebe je to MSE. Moje misljenje je da Microsoft svastari na polju bezbednosti, a Kasperskom je to uza specijalnost. Naravno, svako koristi sta mu odgovara. Samo opusteno i pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
107
Prvo, nijedan antivirus program nije 100% siguran. Svaki ce u jednom momentu propustiti odredjeni virus, pitanje je samo da li ces naleteti na njega.
Drugo, Eset Smart Security je oficijelno ime programa.
Trece, nema razloga da te vredja to sto je Apple rekao da je MSE za lajt korisnike. I jeste za lajt korisnike i ja sam lajt korisnik. Racunar mi sluzi samo za kucanje tekstova, igrice, muziku, filmove i zevanje po netu. Nisam programer, ali opet volim da imam sveobuhvatnu zastitu, osecam se nekako bezbednije. Eset i Kaspersky su moja vizija sveobuhvatne zastite, za tebe je to MSE. Moje misljenje je da Microsoft svastari na polju bezbednosti, a Kasperskom je to uza specijalnost. Naravno, svako koristi sta mu odgovara. Samo opusteno i pozdrav!

Epa sta da ti radim,ali ja drzim servis za racunare. Dnevno reinstaliram preko 20 racunara , i niko mi se do sada nije zalio za MSE ...

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Posotovanje,j

Jel mozes molim te meni pokazati korak po korak kako da ubacim licencu u kaspresky.Hmm Tj. Ja hocu da skinem i da instaliram kaspersky sa kljucevima. Da li mozes to da mi objasnis i da mi das link za download. Znaci samo kako da skinem i instal i da ubacim key .. Bio bih ti vrlo zahvalan.

Pozz

Hoces da mi kazes da sam pre samo par dana pravio tutorijal za instalaciju Kasperskog i ubacivanje kljuceva serviseru racunara? :???: Ovo je dobro...

Natrag