Šta je novo?
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.695
Messerchmittmiro2.jpg
Oformljeni krajem '87. godine na inicijativu Mire Kusačića u Puli. Prva MC 'Lussy' snimljena '88. u Žminju. Stižu prve pohvale i brojni nastupi širom bivše Jugoslavije. 1989. Messerschmitt dospijeva u finale YURM-a (YU Rock Momenta), najvećeg festivala novih bendova bivše YU.
1990. izlazi prvi LP 'Foxxin'' snimljen u Puli, dočekan uz bezrezervnu podršku kritike i publike. Tiraž rasprodan u kratkom roku i nikad doštampavan zbog raspada diskografske kuće 'Blind Dog Records'.
Nakon kratke stanke i nove postave, Messerschmitt vrlo brzo vraća izgubljene pozicije i pojavljuje se na brojnim nastupima i festivalima, gdje uglavnom sviraju kao gosti ili headlineri. Istovremeno, bend se pojavljuje na raznim kompilacijskim LP i CD (Bombardiranje New Yorka).
'93. godine izlazi drugi LP 'Shake That Thing' snimljen na istome mjestu kao prvi LP, za etiketu Slušaj Najglasnije (ZG). Ponovo kreću brojni nastupi i promotivna turneja po Hrvatskoj i Sloveniji, koja kulminira nastupom na festivalu 'Fiju Briju'. Iste godine Messerschmitt su uključeni u možda jedini pravi dokument novog hrvatskog rock-a, LP-ju 'Trip Zone'
1995. godine, lomljenjem ljubičastog Gibson SG-a na dočeku Nove Godine u Puli, završava se kratka, ali plodonosna karijera benda koji je definitivno pomakao razmišljanja u domaćem rocku.
Od 1996.-2002. godine Miro Kusačić osniva bend Opyum, čiji je rad uglavnom zasnovan na obradama Blues i Rock 'n' roll heroja.
2003. Miro Kusačić zajedno sa Sašom Petkovićem - Saletom na bubnju i Rusminom Obićem – Rusom na basu reformira Messerschmitt, s trećim albumom 'Rockafè' u vlastitom izdanju (Messerschmitt Motors Records), koji za sada nailazi na odlične kritike u slabokrvnom hrvatskom rock prostoru.
U 2005. godinu, Messerschmitt ulecu s novim albumom "Moonlight Starlight", snimljenim u "Black Dog" studiju (ME) - producent Iwo Jiwo. Bend dobiva ponudu za dva koncerta u Kanadi: 15.04. Toronto - "Silver Dollar Room" i 16.04. Hamilton - klub "Absinthe". Intenzivne pripreme za promociju albuma po Hrvatskoj i za koncerte u Kanadi su u tijeku, a sire se i glasine o rasprodanim charter letovima za hrvatske fanove koji ce pratiti bend u Kanadu.

Izdanja:

1988. – 'Lussy' (MC), Slušaj Najglasnije
1990. – 'Foxxin'' (LP), Blind Dog Records
1993. – 'Shake That Thing' (LP, CD), Slušaj Najglasnije
2003. – 'Rockafè' (CD), Messerschmitt Motors Records
2005. - 'Moonlight Starlight' (CD), Messerschmitt Motors Records
Izvor: Messerschmitt
 
Poslednja izmena od urednika:
Top