Šta je novo?

Mercedes pomaže Renaultu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Mercedes pomaže Renaultu
[/h]B92

Prema informacijama koje dolaze iz francuske kompanije, dva proizvođača udružiće snage u razvoju novog Renaultovog automobila iz visoke klase.

1889961504f32d919ccdbc595872784_orig.jpg

Renault Latitude - naslednik će imati nemački pedigre
“Renault računa na strateško partnerstvo sa Mercedesom u konstruisanju novog automobila visoke klase”, izjavio je za francuski radio izvršni direktor kompanije Renault-Nissan Karlos Gon (Carlos Ghosn).

On je dodao da je Renault do sada imao loša iskustva u proizvodnji i plasmanu luksuznih automobila i da im je zbog toga preko potrebno iskustvo premijum marke, kao što je Mercedes.

Renault u toj klasi trenutno ima model Latitude, naslednika Vel Satisa, čija je proizvodnja prekinuta 2009. godine zbog slabih rezultata prodaje.

Inače, Renault-Nissan alijansa prvi put je ozvaničila saradnju sa vlasnikom Mercedesa, Daimlerom, 2010. godine.

U okviru te saradnje nastaće sledeća generacija modela Smart sa četiri sedišta, koja će se proizvoditi na istoj platformi kao i budući Renault Twingo, a oba modela imaće premijeru 2013. godine.

Takođe, Daimler i Nissan zajedno će razvijati četvorocilindrične motore koji će se ugrađivati u Mercedesove modele, ali i u automobile Nissanovog premium brenda Infiniti. Proizvodnja ovih agregata planirana je za 2014. godinu.
 
Top