Mercedes-Benz Vito

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Mercedes-Benz Vito


Autor: Nemanja Šarović
Izvor: nacionalnaklasa.com

Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_03.jpg


Čvrst, neuništiv i pouzdan za svakodnevnu upotrebu, Mercedes-Benz Vito se lako nosi sa teškoćama. U pitanju je dostavno vozilo koje zna svoj posao. Mercedes-Benz je uradio sveobuhvatnu modifikaciju Vita, koji je sada još ekonomičniji i još bolji prema okolini, a u isto vreme i praktičniji i dinamičniji.

Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_41.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_44.jpg


Novi motori i menjači smanjuju emisiju štetnih gasova i potrošnju goriva do 15%, a u isto vreme imaju bolje performanse. Potpuno rekonstruisano oslanjanje koje je prilagođeno potrebama prevoza robe ili putnika, zavisno od modela koji je u pitanju. Vozačevo radno mesto kod svih modela i putnički deo kod Vita za prevoz putnika su uradjeni atraktivnije nego ikada. Novi Mercedes Vito se brzo prepoznaje po novom „licu", koje kombinuje stil aktuelnih putničkih automobila Mercedes-Benza sa robusnošću dostavnog vozila.
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_0f.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_0b.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_1a.jpg


Pogonski sistem: ekonomični motori i BlueEFFICIENCY tehnologija smanjuju troškove
Glavna inovacija u najnovijem Vito modelu je potpuno novi pogonski sistem koji daje izuzetno ekonomičan i ekološki rad. Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardima. Potrošnja goriva je primetno smanjena, te praćena smanjenjem emisije CO2 do 15%, u zavisnosti od verzije motora. Dodatne uštede u potrošnji goriva i emisiji su dostupne kod opcione BlueEFFICIENCY tehnologije. Ovaj inovativni paket, opciono dostupan kod Vito furgona, a standardan deo opreme kod Vito kombi modela koji je svrstan u putničke automobile, predstavlja jedinstvenu ponudu u segmentu. Novi četvorocilindrični motori od 70 kW kod modela Vito 110 CDI sa 95 KS, zatim 100 kW kod modela Vito 113 CDI sa 136 KS, te 120 kW na modelu Vito 116 CDI sa 163 KS imaju, vratila za uravnoteženje, kako bi se obezbedio, miran rad.
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_01.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_06.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_05.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_04.jpg


Novo oslanjanje je još robusnije i nudi veću udobnost vožnje prilagođenu potrebama korisnika
Vozna dinamika i rukovanje modelom Mercedes-Benz Vito su unapređivani zahvaljujući pogonu na zadnje točkove od prvog uvođenja aktuelne serije modela. Novi Vito impresionira potpuno novim i savršeno podešenim oslanjanjem. I prednja i zadnja osovina imaju zajedničko sa prethodnim modelima samo osnovnu konstrukciju. Novo oslanjanje postavlja nove standarde u delu stabilnosti vožnje i robusnosti, ali i komfora i bezbednosti u Vito klasi. Vito panel van/Mixto i Vito kombi su sa prednjom osovinom konfigurisanom prema određenim namenama upotrebe. Vito nastavlja da ima vodeću ulogu, nudeći sigurnosni standard i niz pomoćnih sistema koji su bez premca, kao deo standardne opreme.

Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_08.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_1c.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_21.jpg


Unutrašnjost: praktično i udobno radno mesto sa unapređenom opremom
Mnoštvo novih funkcija unutar Vita se sve svode na još jednostavnije rukovanje, veću udobnost i još kvalitetniji izgled i ugođaj.
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_2c.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_48.jpg


Vito je više nego ikada okrenut ka korisnicima, sa novom ručicom menjača, tastere u gornjem delu kontrolne table centralne konzole, kao i opciono unapređenom upravljaćkom jedinicom iznad glave, na primer. Veliki broj novih delova opreme unapređuju Vito, nudeći dodatne mogućnosti za individualizaciju i pomoć pre svega vozaćima. Četvorokraki višenamenski upravljač, sa novim kontrolnim tasterima i mat hromiranim kracima je opcija za Vito. Nova generacija radio uređaja je sada dostupna kao opcija za sve varijante modela. Vito kombi sada uključuje sistem zabave na zadnjim sedištima, kako bi putnici na zadnjem sedištu mogli na odgovarajući način da se zabave i informišu. Vito pokriva pun spektar medijskih želja, od zabavnog filma do informativne prezentacije za poslovne saradnike.
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_2f.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_33.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_46.jpg
Mercedes-Benz-Vito_2011_photo_45.jpg


Spoljašnjost: novi Vito nosi upečatljiv novi izgled
Mercedes-Benz je takođe ugradio mnoštvo novih detalja u spoljašnji dizajn. Novo „lice" Vita donosi još upečatljiviji, izražajan izgled, u skladu sa stilom aktuelnih Mercedesovih putničkih vozila, istovremeno odišući robusnim karakterom dostavnog vozila. Nova reflektorska prednja svetla predstavljaju kontratežu rešetki hladnjaka. Svetla za dnevnu vožnju koja predstavljaju standardnu opremu, integrisana su sa sopstvenim izvorom svetlosti u kućištu farova, zajedno sa maglenkama. Nova generacija Vita opciono je dostupna sa kombinacijom bi-ksenonskih farova, dnevnim LED- svetlima, svetlima pri skretanju, Add-Light sistemom, te sistemom za pranje farova. Prednji branik Vita, na primer, je takođe novog, unapređenog dizajna, sa optikom saća. Zrnasta površina naglašava robustan karakter Vita. Branik se opciono nudi sa finom završnom obradom, u boji vozila.
Izvor: Mercedes Srbija marketing
 
Natrag
Top