Mejdene u BG gledaće 25.000 fanova na Kališu!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
SPEKTAKL U NAJAVI: Mejdene u BG gledaće 25.000 fanova na Kališu! (MAPA, SET LISTA) (FOTO) (VIDEO)
Koncert slavne britanske grupe počinje u 21 čas, u prodaji još ima ulaznica za parter, a meteorolozi predviđaju da večeras neće biti kiše


MAIDEN-ENGLAND-LIVE.jpg




Članovi popularnog benda “Iron Maiden” su sinoć nešto posle 23 časa, nakon rasprodatog koncerta u Sofiji, sleteli u Beograd svojim avionom “Boing 757″ kojim je pilotirao pevač Brus Dikinson. Večeras se na Kalemegdanu očekuje spektakl za 25.000 ljudi, a ako je verovati
vremenskoj prognozi, koncert će proći bez kiše!



Kalemegdan-Iron-Maiden-mapa-670x376.jpg

Foto: Promo

Inače britanskim muzičarima je u avionu društvo pravilo više od stotinu fanova iz celog sveta koji sa njima ove godine lete na odabranim koncertima među kojima je i beogradski! Popularni “Mejdeni” odlučili su da dođu što pre u srpsku prestonicu kako bi imali dovoljno vremena za obilazak grada u koji dolaze još od 1981. godine kada su nastupali na Hipodromu. Sve je spremno za najveći spektakl ove godine na Kalemegdanu, a satelitska prognoza pokazuje da će i veče pod osvetljenim bedemima Beogradske tvrđave biti potpuno suvo i bez padavina!

Iron-Maiden-mapa-670x473.jpg

Foto: Promo

Pred nastup “Mejdena” biće održan i poseban akrobatski aero šou nad Dunavom u trajanju od sedam minuta, koji iskusni beogradski pilot Vladimir Bulat priprema već danima sa svojim kolegama iz kluba, a na ovu ideju je došao jer mu je pevač benda Brus Dikinson kolega pilot. Vrata koncertnog prostora otvaraju se već od 18 časova, a švedska metal atrakcija, grupa “Ghost”, svoj nastup počinje od 19.30 časova, dok se “Iron Maiden” na bini širokoj 44 metra očekuju već od 21 čas!






Ulaznice po cenama od 3.500 i 2.990 dinara za Parter 1 i 2 se prodaju na blagajnama “Eventima”. Za sve koji u Beograd dolaze na dan koncerta, biće obezbeđene dve blagajne na koncertnoj lokaciji u Bulevaru vojvode Bojovića, gde će moći da se kupe ulaznice za P1 i P2 po nepromenjenim cenama! Zbog mnogobrojne publike koja dolazi iz celog regiona, ostavljen je dodatni kontigent ulaznica na svim većim prodajnim mestima (Bilet centar, Dom omladine, TC Ušće, “Kombank arena”…) koje će raditi tokom celog dana. Koncertnoj lokaciji biće moguće prići samo sa ulaznicom za koncert, jer će na obe strane u Bulevaru vojvode Bojovića, kao i od keja na Dunavu, biti postavljene kontrole ulaznica. Ispred mesta za kontrolu ulaznica, na obe strane bulevara nalaziće se dve blagajne, i prema Zoološkom vrtu i u pravcu prema Brankovom mostu, gde će publika moći da nabavi svoje ulaznice i pred sam koncert.





Radi bezbednosti posetilaca, do koncertne lokacije nije moguće doći sa Gornjeg grada tvrđave, već isključivo pešice kroz Bulevar vojvode Bojovića koji će u utorak od 16 časova do jedan iza ponoći biti zatvoren za saobraćaj od raskrsnice sa Tadeuša Košćuška do ulaska na parking “Donji grad“ kod Beton hale. Publika pored pomenutog, može da se uputi i na obližnji parking kod sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” ili da se na koncert uputi obližnjim linijama javnog prevoza. U koncertni prostor nije dozvoljeno unositi hranu i piće, opasne predmete, kao i profesionalnu opremu za fotografisanje i snimanje (aparati sa izmenjivim objektivom i TV kamere).

A set lista će, uz eventualne manje izmene izgledati ovako:

Moonchild
Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Fear of the Dark
Iron Maiden

bis:

Aces High
The Evil That Men Do
Sanctuary






Telegraf.rs


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Mejdeni rasturaju Kalemegdan, 20.000 fanova skače sa njima! (FOTO)
Nekoliko minuta nakon 21 sat na binu su istrčali članovi legendarnog engleskog sastava, koje je publika dočekala zaglušujućim ovacijama, a "Iron Maiden" su svirku započeli numerom "Moonchild"

8271.jpg





Posle pet godina, “Iron Maiden” su ponovo u Beogradu, a Brus Dikinson i drugovi, koje je na Kalemegdanu dočekalo 20.000 odlično raspoloženih obožavalaca, žestoku svirku su započeli u 21 čas, a već sa prvom numerom “Moonchild” počinje opšta ludnica!

Kao uvertira za spektakl je poslužila aero akrobacija pilota Vladimira Bulata koji je svojim vratolomijama oduševio publiku. Koliko god puta da ih slušate, “Mejdeni” uvek imaju da ponude nešto novo, čak i kada, kao večeras, dolaze sa “best of” varijantom…

8096.jpg

Foto: Telegraf

Ono što se ne menja je činjenica da su Britanci i dalje u stanju da nas oduvaju silnom energijom sa bine.

Predgrupa078.jpg

Foto: Telegraf

- Srbijo, ne čujem vas… Da li me vi to zaje*avate? Glasnije – vikao je Dikinson, a kao odgovor dobio je urlik od kojeg se diže kosa na glavi.

8160.jpg

Foto: Telegraf



Četiri moćne gitare i Brus u punoj formi, a haos nastaje uz “The Trooper”, “The Number of the Beast”.

Telegraf
 
Natrag
Top