Medaljoni na razne načine

LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
Teleći medaljoni na kajmaku

Sastojci
- 500 g telećeg mesa od najmekšeg dela buta
- 250 g kajmaka
- 4 kašike brašna
- 1 šoljica ulja
- so

578_919b.jpg



Priprema
Meso isecite na male komade u obliku medaljona, posolite i uvaljajte u brašno. Zagrejte ulje pa medaljone propržite na njemu tako da porumene sa svih strama. Izvadite ih i poređajte na činiju i prelijte razgrejanim kajmakom.
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Teleci medaljoni sa palacinkama

Teleci medaljoni sa palacinkama



:info:



8 telecih medaljona - 8 debljih palacinki - 100 g maslaca - 200 g
praziluka - 200g šunke - 150 g šampinjona - 1 kašika zacina od
sušenog povrca - 200 g kackavalja - 1 veza peršuna - 200 g kisele
pavlake - so - biber

Ispeci 8 dobljih palacinki.Isitnite praziluk, šunku, pecurke.Dodajte
zacin od sušenog povrca i 100 g ribanog kackavalja.Sve izdinstajte na
maslacu.

Svaku palacinku premažite po polovini,odozgo stavite medaljon
ipresavijte na dnoje. Palacinke složite u vatrostalnu posudu. Prelijte
kiselom pavlakom i ostalim kackavaljem. Pecite u pecnici 45 minuta.

Sužite tople.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Panirani medaljoni

Panirani medaljoni

POTREBNO JE
600 g pilećeg belog mesa, veza zeleni, 1 jaje, kriška belog hleba, malo mleka, so, biber, 50 g maslaca, 200 g šampinjona, manja glavica crnog luka, 200 g gaude

ZA POHOVANJE brašno, jaje, kukuruzno brašno

PRIPREMA
Zelen očistite kao za supu, nalijte vodom i stavite belo meso da se skuva s povrćem. Kuvano meso prohladite i sameljite. Sredinu hleba natopite u mleko, iscedite i dodajte mlevenoj piletini. Dodajte jaje, omekšali maslac, so i biber, pa masu dobro izmesite rukama. Šampinjone propržite s lukom, a sir isecite na tanke listove. Mleveno meso podelite na četiri dela i od svakog napravite četvrtast oblik. Po sredini poređajte listove sira, preko njega stavite nadev od šampinjona, preklopite i rukom oblikujte medaljone. Uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja, pa u kukuruzno brašno. Pržite na zagrejanom ulju da lepo porumeni.

3861_panirani-medaljoni-dreamstime_5227636-Dyoma_if.jpg


 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Vegetarijanski medaljoni

Vegetarijanski medaljoni


heart.gif

IMG_1284.jpg

Potrebno je:
3 veće šargarepe
2 veća krompira
1 čaša od jogurta graška
Za bešamel sos:
50 gr margarina
200 ml mleka
2 pune kašike brašna
1 zdenka sir
1 jaje
i još je potrebno:
brašna,prezle,jaje i ulje.
Povrće staviti da se kuva. Kada bude gotovo,iscediti ga i sitno iseckati.
Bešamel sos: Istopiti margarin,dodati brašno i pržiti stalno mešajući. Dodavati mleko i nastaviti mešati i kuvati do željene gustine. Na kraju dodati 1 zdenku i celo jaje.
Sos sjediniti sa iseckanim povrćem i staviti vegetu po ukusu. Praviti medaljone, i pržiti u vrelom ulju.

Minjina kuhinjica
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjeni medaljoni u sosu od povrća

Punjeni medaljoni u sosu od povrća

punjeni-medaljoni.jpg


Potrebno:
600gr svinjskog filea, 50gr praške šunke, 50gr trapista, 200gr pečuraka, 1 glavica crnog luka (150gr), 1 paprika (150gr), 1 paradajz (150gr), 300 ml soka od paradajza, 2 supene kašike ulja, so, biber, peršun, 300gr kuvanog pirinča, 200gr integralnog hleba


Priprema:
File iseći u obliku medaljona, a zatim ih rastanjiti tučkom za meso. Na svaki medaljon staviti listić šunke, na njega opranu pečurku na koju se stavi kocka trapista. Krajeve mesa saviti i formirati punjeni medaljon. Na umereno zagrejanom ulju prvo staviti da se ispeče skupljeni deo medaljona. Kad se zapeče ta strana, medaljon okrenuti i peći i drugu stranu. Za to vreme u drugom tiganju propržiti sitno isečeni crni luk, dodati preostale sitno iseče-ne pečurke, a zatim dodati papriku isečenu na kockice. Dinstati 7-8 minuta, pa sve zaliti sokom od paradajza, začiniti i ostaviti da se kuva 5-6 minuta. Na podlozi od kuvanog pirinča staviti medaljone i preliti ih sosom. Dekorisati i služiti uz integralni hleb.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Riblji medaljoni s kruškom i slaninom

Riblji medaljoni s kruškom i slaninom

Dodajte krušku običnom mesu od ribe i stvorite aromu i posebnu slast originalnim jeliom. Probajte ga – jednostavno je i ukusno.

Izvor: "Sale&Pepe"


3503148714bbdd34111c5b897688527_orig.jpg

Za ovo jelo potrebno je: 600 g fileta čvrste morske ribe (oslić, bakalar, brancin ili zubatac), 1 kruška, 80 g tanko sečene mesnate slanine, par grančica ruzmarina (ili 2 kašičice suvog), pola čaše belog vina, pola čaše soka od pomorandže, 40 g putera, so i crni biber.

Isperite ribu pod mlazom vode i eventualne kosti odstranite pincetom. Operite krušku i i isecite je po dužini na 8 šnita debljine oko pola cm. Filet ribe isecite na manje medaljone, posolite ih, na svaki postavite po 1 šnitu kruške, a na kruške po komadić grančice ruzmarina (ili po malo suvog). Svaki medaljon poprečno obmotajte slaninom.

Rastopite puter u dubljem teflonskom tiganju i pržite medaljone po 5-6 minuta. Posolite, pobiberite i zalijte vinom. Medaljone izvadite perforiranom kašikom i držite ih na toplom. U tiganj potom sipajte sok od pomorandže i pomešajte ga sa sokovima od prženja. Kratko ga ukuvajte, pa vratite medaljone u tiganj, prodinstajte par trenutaka i poslužite.




 
Član
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poruka
23
Bojim se da ovde slanina samo smeta. Lepo je za gledanje, ali ukus ribe treba da bude dominantan, slanina će ga "pokriti".
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Medaljoni sa šargarepom

Medaljoni sa šargarepom

Za 6 osoba - za pripremu povrća: 800 g mlade šargarepe, 2 kašike vode, kašika maslinovog ulja, kašika maslaca, 2 čena belog luka, ljuta papričica, kašičica meda, pola kašičice tucane paprike, pola kašičice mlevenog kima i na vrh kašičice soli.
Za pripremu mesa: 2-3 svinjska filea (oko 800 g), 2 kašičice sušenog origana, 2 kašičice mlevenog kima, kašičica ljute parike u prahu, kašičica krupne morske soli i kašika maslinovog ulja.

Šargarepe očistite, ali im ostavite kratak deo zelenih stabljika. Poređajte ih u četvrtast pleh i prelijte dobro umućenom mešavinom vode i ostalih sastojaka. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi bar dva sata. Za to vreme filee dobro istrljajte mešavinom origana, kima, paprike i soli. Ulje zagrejte u tiganju, smanjite temperaturu na srednju jačinu i 5 minuta pržite sa svih strana da meso dobije braonkastu boju.
Meso rasporedite na pleh između šargarepa i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, povremeno mešajući šargarepe da se karamelizuju. Iključite rernu, ali ostavite meso u njoj još 10 minuta, a zatim ga isecite i servirajte.





 
Član
Učlanjen(a)
07.05.2010
Poruka
1
deluje dobro,ali mi nije jasni,idu li sirovi medaljoni u palacinke,cini mi se da bi bilo dobro da se barem kratko zapeku sa svake strane ,i da li se drze u nekoj marinadi,ako da od cega i koliko dugo
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Nije potrebno ništa, jer će se u svakom slučaju za 45 minuta ispeći. Ali, ja bih recimo napravila marinadu od malo soja sosa i začinskih trava, sipala to u kesicu (onu malu kao za zamrzivač), a onda u to stavila medaljone i dobro uvaljala, pa ostavila da odstoje u frižideru oko pola sata. E onda bih spremala dalje. Treba samo da pazite, ako stavljate soja sos, ne stavljajte ni so ni vegetu, jer je soja sos već sasvim dovoljno slan, a jako lepo omekšava meso.
Dalje se može postupati onako kako recept kaže. :)
 
Natrag
Top