MEČKA NOKAUTIRALA LOVCA NA TARI Tri metra leteo kroz vazduh

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.576
MEČKA NOKAUTIRALA LOVCA NA TARI Tri metra leteo kroz vazduh
BlicOnline
Ležao sam nepomičan i nem od straha čekajući da se zver ponovo obruši na mene i raskomada me, prepričava lovac iz Bajine Bašte Milomir Rajaković (35) događaj od pre nekoliko dana u šumama Tare.

703030_20110408publicshutterstockdi002890601preview_f.jpg- Nas petnaestak lovaca iz Bajine Bašte gazili smo čestarom kod jezera Zaovine tražeći divlje svinje. Podelili smo se u strelce, meni je zapao teren obastao gustom borovom šumom. S puškom preko ramena koračao sam tiho i opušteno nadajući se da će izbiti svinja - kaže Rajaković.

Nije slutio da ga iz potaje motre oči ženke mrkog medveda.

- Pojavila se, ni sam ne znam odakle, munjevito propela na zadnje noge... Unela mi se u lice i iz sve snage ruknula... Za glavu je bila veća od mene. Ostao sam ukopan - seća se Bajinobaštanin.


Sledećeg trena mečka ga je udarila šapom u prsa i bacila unazad. Tri metra, kaže, leteo je kroz šumu, prevrnuo se kroz vazduh i pao na leđa.

- Imao sam osećaj da se cela šuma trese od njenog jezivog krika. Pokušao sam da se pomerim, pobegnem, brže - bolje skinem pušku, ali strah me je paralisao. Nisam mogao da mrdnem. Probao sam da dozivam u pomoć, ali i glas me je izdao. Čekao sam kad će razularena zver da skoči i zadavi me bespomoćnog - veli on.

Godinama se bavi lovom, ali prethodno ništa slično nije doživeo ni čuo od starijih kolega. Sretao je medvede po Tari, ali uvek na bezbednoj distanci.

- Strepeći da je ona i dalje tu i da čeka svaki moj pokret da opet nasrne, polako sam se pribrao, ustao, skinuo i repetirao pušku. Životinje nije bilo u blizini. Uoči sam tragove odraslog mededa i dvoje mečića koji su otišli dublje u šumu, shvatio da je opasnost prošla, da me je mečka spopala jer je branila mlade - premotava film Rajaković.

Nešto kasnije sreo sa kolegama i prepričao događaj.

- Lov smo nastavili uobičajeno ali su me uveče stigle slike bliskog susreta. Bezbroj puta mi se u glavi „reprizirala“ scena kako mi se medveđa glava unosi u lice. Bilo pa prošlo, sada je dobro - priča Milomir.
 
Natrag
Top