Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
[h=1]Matt LeBlanc[/h]
matt-leblanc-1.jpg



Met Li Blank rođen je 1967. godine u Masačusetsu. Napustio je srednju školu i radio različite poslove da bi zaradio za život. Preselio se u Njujork 1986. godine da bi našao bolje poslove i vrlo često je učestvovao na audicijama za snimanje televizijskih reklama. Za dve godine snimio je nekoliko reklama za velike američke kompanije.

Od 1988. godine počinje da pohađa škole za glumu, u želji da gradi karijeru u filmskoj industriji. U početku je dobijao sitne pozorišne uloge, ali se veoma brzo pojavio u nekoliko niskobudžetnih televizijskih serija. Posle godinu dana, u potrazi za boljim ulogama, seli se u Holivud.

Uloga koja ga je proslavila ostvarena je u seriji "Prijatelji", gde glumi Džoija Tribijanija. Ova uspešna serija donela mu je, pored velike svetske slave, i velike novčane prihode, budući da je svim glumcima u seriji, pa i njemu, ponuđeno po milion dolara za svaku snimljenu epizodu.

Iako je Džoi Tribijani postao sinonim za ovog glumca, Met Li Blank je imao i nekoliko uloga u manje poznatim filmovima (bar u poređenju sa serijom "Prijatelji"): "Lookin' Italian", "Ed" i "Lost in Space". Svi ovi filmovi bili su snimljeni posle početka serije "Prijatelji", koja je ovom glumcu bila najbolja preporuka za režisere.

Kod:
http://www.imdb.com/name/nm0001455/

Izvor: Krstarica
 
Natrag
Top