Šta je novo?

Maštom na prazan ormar

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.955
11. 10. 2010 PRESS

Maštom na prazan ormar


Kupili ste nekoliko ključnih komada garderobe za jesen, potrošili planirani budžet, ali i dalje kada otvorite ormar pomislite da nemate šta da obučeteČak i ako vam je ormar pun, ništa ne možete da iskombinujete. Možda samo ne znate da iskoristite ono što imate? Slede mali ali dragoceni saveti koji će vam pomoći da izvučete najbolje iz onog što imate.

„Detoksikacija" odeće

Angažujte prijateljicu da vam pomogne pri prolasku kroz vašu garderobu. To je celodnevni posao, pa je upozorite da će trajati. Postoje određena pitanja koja mora da vam postavi: kada si poslednji put to nosila, da li možeš da se uvučeš u to, zbog čega to ne nosiš, da li to može uz pomoć nekih novih detalja da bude nosivo?
Napravite tri gomile: odeća koju ćete zadržati, odeća koju ćete baciti ili pokloniti i odeća koju bi trebalo preurediti. Na prvoj gomili trebalo bi da bude sve čisto i da vam dobro stoji. Drugu gomilu odmah iznesite iz kuće. Treća će zahtevati vašu angažovanost da biste mogli komad po komad da prebacite na prvu.

Kombinovanje

Vreme je da isprobate nosive kombinacije. Probajte pred prijateljicom tačno šta ćete nositi za koju priliku. Uz koje pantalone vam idu koje majice i koje cipele. Neka prijateljica kaže koje se njoj najviše sviđaju, a one koje odgovaraju vašem ukusu i u kojima se jako dobro osećate, zapamtite. Njih iskoristite kada ne možete da smislite šta biste obukli ili vam se čini da vam tog jutra ništa ne stoji.

Popravke

Ponovo zašijte pokidanu dugmad, uvucite konce koji vise, isecite grudvice. Možda će nekim komadima biti potrebna i profesionalna popravka. Možda želite nešto da skratite ili suzite. Dobro proverite i postavu, možda je potrebno da se zašije. Nemojte da bacate dobar kašmirski kaput ako je postava pocepana, to je popravka koju je moguće izvršiti.

Odlaganje

Letnju garderobu složite u kutije i odložite na drugo mesto. Pobrinite se da je sve apsolutno čisto. Kutije bi trebalo da imaju otvore, a dobar izbor su i vakuumirane kese, jer pomoću njih štedite prostor.

Preuređivanje

Možda imate neke dobro očuvane odevne predmete, ali izgledaju staromodno. Takvoj odeći možete da dodate kaiš, skratite rukave, osvežite je nekim detaljem, krznom ili čipkom. 
Top