Naseg gospodara? Ne znam o cemu govoris. Da, kralj Aleksandar I Karadjordjevic se odjednom uplasio Masona i prokleo ih, sto mozda objasnjava zasto su pocev od NjV kralja Petra I Karadjordjevica svi vazniji clanovi porodice Karadjordjevic, pritom mislim na kraljeve i prestolonaslednike, do dana danasnjeg clanovi Masonskog Bratstva. Cudno, slozices se. Malo obara tvoju tezu o tome..
No, da se vratim na razgovor sa Kalistom. Poznata mi je ova knjiga od ranije, neke kratke delove sam cak i citao. Medjutim argumenti koje potezes jesu jednostrano vidjenje, a da bi nemason mogao da stekne iole realnu sliku o Masoneriji mora se informisati na oba izvora. Treba procitati i knjige koje govore pozitvno o Masonima, koje su neke napisali cak i sami Masoni. Previse negativne knjige o Masoneriji nisu njen realan prikaz. Puno Masona su jako dobri i topli ljudi koje je zaista pravo zadovoljstvo poznavati. Na primer Masoni u Evropi se jako zalazu za ulazak nase zemlje u Evropsku Uniju sto samo govori o njihovoj posvecenosti visim ciljevima.
Vraticu se jos jednom na onaj neprijateljski odgovor u kome doticni kaze da djavo ne sme sam da pridobija svoje pristalice jer onda Bog ima pravo da se suprotstavi njemu. Iznecu jednu tezu koju je izgovorio neko mnogo mudriji od mene, a da pritom nije imao nikakve veze sa Masonerijom. Kada bi Bog jednim pokretom mogao da unisti djavola odnosno Gospodara Mraka, zasto to ne bi ucinio? Ako ne zeli da unisti Mrak, znaci da nije beskrajno dobar; ako to zeli, ali ne uspeva, znaci da nije beskrajno mocan. Svoje Delo poverio je coveku. I covek je prvi koji treba da savlada Mrak.
Ove mudre reci ne govore ni najmanje protiv Boga, vec o tome da zlo nije uvek u njegovoj jurisdikciji, da ne moze uvek da se bori protiv njega i tako u vecnost.. Zlo postoji medju nama i coveciji je Sveti zadatak da se svim silama bori protiv njega, ali to zlo nisu Masoni niti Masonerija.