Mario Vargas Ljosa 18. juna u Beogradu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Mario Vargas Ljosa 18. juna u Beogradu
Izvor: B92
Nobelovac Mario Vargas Ljosa biće počasni gost letnje manifestacije Noć knjige, koju 18. juna 2015. godine u Beogradu organizuje izdavačka kuća Laguna.


Beta/AP
Slavni peruanski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2010. godine, jedan je od najpoznatijih predstavnika latinoameričkog buma koji je književnim, ali i celokupnim umetničkim svetom, odjeknuo tokom šezdesetih i sedamdesetih godina XX veka.

Laguna, koja poslednjih godina izdaje Ljosina dela, najavila je da će se uz brojne srpske i pisce iz regiona, Nobelovac u Beogradu družiti sa čitateljima i čitateljkama 18. juna, za kada je zakazana letnja Noć knjige.




Zimsko, predstojeće izdanje ove manifestacije, biće organizovano 12. decembra od 17 do 24 sata, kada će se u Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, brojna izdanja naći po sniženim cenama, uz gostovanja brojnih pisaca.

Pre dolaska u Beograd, Ljosa će boraviti u Crnoj Gori, gde će izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice organizovati trodnevni međunarodni simpozijum o Ljosinom delu, na kojem će biti prisutni najbolji poznavaoci Ljosinog dela iz regiona i ostatka Evrope.


Beta/AP
Kako je za B92 potvrdio Predrag Uljarević, direktor “Nove knjige”, na simpozijumu koji ta izdavačka kuća priprema već dve godine, o Ljosi i njegovom stvaralaštvu govoriće vrsni književni kritičari i teoretičari književnosti, univerzitetski profesori, pisci i prevodioci.

Biće to prvi naučni skup ove vrste o Ljosinom stvaralaštvu u ovom delu Evrope. Izdavačka kuća “Nova knjiga”, koja je i izdavač Marija Vargasa Ljose u Crnoj Gori, povodom ovog velikog događaja objaviće i knjigu radova izloženih na simpozijumu.

U razgovoru za B92 Uljarević je najavio da će po završetku simpozijuma Ljosa osim u Beogradu verovatno boraviti i u Zagrebu ili Sarajevu.
 
Natrag
Top