Marić: Vanredna situacija u 13 opština

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.629
Marić: Vanredna situacija u 13 opština
U 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a počinje i dopremanje nafte ugroženim opštinama.

Izvor: Tanjug
1855978170587096a293779247713451_v4_big.jpg


Foto: Tanjug
To je rekao Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

"U 13 oština proglašsena je vanredna situacija. Aleksinac je ukinuo vanrednu situaciju, ali je proglašena još u Ivanjici i Gadžinom Hanu", kaže Marić.

On kaže da je od Badnjeg dana, kada je počeo ledeni talas, do danas evakuisano 139 ljudi.

"Danas počinje i preraspodela nafte po opštinama po njihovim zahtevima, što će im omogućiti da se lakše nose sa nevoljama i angažuju mehanizaciju. Za petak je najavljeno blago otopljenje, koje će trajati nekoliko dana, a onda nas čekaju nove nevolje", kaže Marić.

Najviše evakuisanih je u Vranju i okolini, naglašava on i dodaje da je tamo bilo najviše intervencija, dopremanja hrane, pomoći bolesnim ljudima.

"U tom kraju pojačali smo mehanizaciju, dopremili motorne sanke, i nadam se da ćemo uspeti veliki broj ljudi da spasemo", kaže Marić i dodaje da je trenutno na terenu angažovano više od 300 vatrogasaca spasilaca u svim ugroženim opštinama, ali da se kordinira i sa žandarmerijom i vojskom koji se angažuju po potrebi.

Govoreći o smrtnim slučajevima on kaže da tu treba biti oprezan, da su potvrđena dva smrtna slučaja zbog smrzavanja, a za dva se čeka medicinska potvrda.
 
Natrag
Top