Šta je novo?

Maradona pod istragom FIFA

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Maradona pod istragom FIFA
16. oktobar 2009. 19:09

19535084454aafee100c7ce889899002_big.jpg


Selektor Argentine Diego Maradona, nalazi se pod istragom FIFA zbog izjava koje je dao po završetku utakmice sa Urugvajem u sredu uveče.

Maradona je tom prilikom kritikovao i to vulgarnim rečnikom sve koji prema njegovim rečima, nisu verovali u njegov rad i plasman Argentine na SP. Maradona se u verbalnom obračunu sa neistomišljenicima koristio i psovkama, a da po njega situacija bude još teža, konferencija je direktno prenošena u brojnim zemljama.


Predsednik FIFA Sep Blater, izjavio je da nije imao drugog izbora, nego da pokrene disciplinski postupak, pošto je Maradona prekršio član 58. disciplinskog pravilnika svetske fudbalske organizacije.

Maradonu po završetku istrage očekuje moguća kazna od 5 mečeva suspenzije, a kao najavljuje se i da bi reprezentacija Argentine mogla da odigra nekoliko mečeva pred praznim tribinama.

Podsetimo, Maradona je posle pobede u Montevideu rekao:

"Hvala iz sveg srca argentinskom narodu, ali samo argentinskom narodu, onima koji su prešli reku, i prisustvom podržali ovaj tim. Hvala i mojoj porodici , ali tu je i grupa ljudi koji ne zaslužuju da im spomenem ni ime, i oni to znaju.
Sve je u redu, ali ja imam dobro pamćenje, i ovo ću pamtiti do kraja života. Za one koji nisu verovali u tim, koji su me tretirali kao najobičnije djubre – danas smo se plasirali na Svetsko prvenstvo, bez ičije pomoći.


Pa za koga je ova pobeda. Porodicu?, Ljude koji nisu verovali u vas? Prijatelje?

" Cenim to što ste me pitali, zato što ja pamtim... Onima koji nisu verovali...izvinjavam se damama u ovoj prostoriji... Pu.... ga, i nastavite da ga pu....! Ko mene je sve crno ili belo, ne postoji sivo..." rekao je Maradona u Montevideu.

Izvor: B92, BBC
 
Top