Šta je novo?

Mantil - neprikosnoveni simbol dobrog ukusa

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.996
03. 04. 2011. 08:00h| S media

Mantil - neprikosnoveni simbol dobrog ukusa

Mantil je večan i uvek prisutan na modnoj sceni bez obzira na trendove i doba godine. Nastao kao vojni komad odeće koji je štitio od kiše i vetra za vreme Prvog svetskog rata, da bi kasnije poslužio kao inspiracija dizajnerima i postao jedan od večnih simbola elegancije i ženstvenosti. Najveću popularnost doživeo je pedesetih godina kada su ga preko svojih seksi haljina nosile slavne holivudske dive poput Elizabet Tejlor, Merlin Monro, Brižit Bardo i Odri Hepbern

141608_mantil_f.jpg
Mantil nikada neće izaći iz mode

Ovog proleća dizajneri su ga učinili još lepšim i upečatljivijim. Gotovo da ne postoji kolekcija u kojoj nije prisutan bar u dve-tri odevne kombinacije. Ovaj večni komad omiljen je damama iz više razloga, ali pre svega zato što je ženstven i praktičan u svakoj prilici. Koji god stil da negujete sa njim ne možete da pogrešite, jer je bio i ostao samo znak dobrog ukusa.

Mantili u militari stilu sa naglašenim ramenima i oštrijim krojevima veoma su atraktivni ovog proleća, a lepo stoje i preko pantalona i haljina. Uvek u trendu su i klasični modeli blago strukirani, dužine do kolena, kao i oni sa dvorednim asimetrični i simetričnim kopčanjem. Veoma su moderni i širi modeli sa puf rukavima koji se nose i uz elegantne i kežual odevne varijante. Kao i mantili koji podsećaju na haljine A-kroja, strukirani, sa istakntuim ramenima i širi u donjem delu. Zanimljivi su i asimetrično dizajnirani modeli koji, pak, najbolje pristaju sportsko-elegantnim kombinacijama.

Što se tiče boja osim mantila u neutralnim bojama – bež, beloj, crnoj, sivoj, ovog proleća ne propustite ni modele u jarkim i vedrim tonovima – crvenoj, plavoj, žutoj, ljubičastoj... koji će osvežiti vaš celokupan izgled. Poseban akcenat dizajneri su ove sezone stavili na mantile u bakarnim, zlatnim i srebrnim tonovima, kao i na modele sa krupnim i sitnim desenima i printovima. 
Top