Član
- Učlanjen(a)
- 22.10.2009
- Poruka
- 688
Pre recepta uvod: ova čorba je nastajala i još se usavršava tokom godina! Kada nekom objašnjava šta je ručao moj sin kaže: "Ma, onu maminu čorbu.", tako je nastalo ime...
Za nas troje potrebne su sledeće namirnice i količine:
od 350 do 500 grama mesa (vrsta po izboru)
pušla zeleni (plus još koja šargarepa jer mi tako volimo)
oko pola kilograma krompira (ako ima više ili manje nije problem)
tri jajeta
začin, so, kašika brašna
ovo su osnovne namirnice, može se dodati i keleraba i bilo koje drugo povrće koje vi volite, peršunov list i slično...
U lonac se stavi ulja (da prekrije dno, ako je lonac jako velik onda 2/3 lonca) i sve gore navedeno sitno iseckano (krupnoća komada zavisi od vas), malo se proprži, tek da promeni meso boju, stavi se kašika brašna i nalije vodom. Tokom kuvanja, dodaju se so i začini po želji. Kada je čorba pri kraju (posle sat vremena na srednjoj temperaturi) pojača se stepen zagrejanosti ringle (da čorba počne jako da ključa) i ubacuje jedno po jedno jaje (kao za poširana jaja ne u ljusci:blum3, smanji se vatra i kuva još desetak minuta...
Posuti peršunovim listom, ubaciti kašiku pavlake (svako u svoj tanjir) može samo da doprinese...
Prijatno!
Za nas troje potrebne su sledeće namirnice i količine:
od 350 do 500 grama mesa (vrsta po izboru)
pušla zeleni (plus još koja šargarepa jer mi tako volimo)
oko pola kilograma krompira (ako ima više ili manje nije problem)
tri jajeta
začin, so, kašika brašna
ovo su osnovne namirnice, može se dodati i keleraba i bilo koje drugo povrće koje vi volite, peršunov list i slično...
U lonac se stavi ulja (da prekrije dno, ako je lonac jako velik onda 2/3 lonca) i sve gore navedeno sitno iseckano (krupnoća komada zavisi od vas), malo se proprži, tek da promeni meso boju, stavi se kašika brašna i nalije vodom. Tokom kuvanja, dodaju se so i začini po želji. Kada je čorba pri kraju (posle sat vremena na srednjoj temperaturi) pojača se stepen zagrejanosti ringle (da čorba počne jako da ključa) i ubacuje jedno po jedno jaje (kao za poširana jaja ne u ljusci:blum3, smanji se vatra i kuva još desetak minuta...
Posuti peršunovim listom, ubaciti kašiku pavlake (svako u svoj tanjir) može samo da doprinese...
Prijatno!