Mame, ako niste dobile paket, javite se: Počinje distribucija 1.300 bebi paketa

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.181
Mame, ako niste dobile paket, javite se: Počinje distribucija 1.300 bebi paketa
Beoinfo

Sve mame koje nisu dobile bebi-pakete mogu da se jave bolnicama gde su se porodile i da ih preuzmu, jer danas počinje distribucija 1.300 bebi-paketa, rekla je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić.


c74c8e236f11c820708624fe9e546b08.jpg

Foto: Z. Ilić / RAS Srbija Paketi nisu standarni, sadržina se menja u zavisnosti od donatora koji se priključuju akciji

Ona je podsetila da je krajem prošle godine potpisan ugovor sa 14 društveno odgovornih kompanija o donaciji za bebi-pakete koji sadrže oko 20 proizvoda.

- Paketi nisu standardni, sadržina se menja u zavisnosti od donatora koji se priključuju akciji. Zahvaljujući angažovanju gradonačelnika, koji je okupio društveno odgovorne kompanije, odazvao nam se veliki broj firmi, a broj se povećava iz dana u dan - rekla je Đurićeva i dodala da ova akcija predstavlja oblik podrške Grada Beograda povećanju nataliteta.

Ona je kazala da bebi-paket sadrži artikle koji su bebi potrebni odmah po izlasku iz porodilišta.

Jelena Stančić, predstavnica kompanije "Keprom", rekla je da ova kompanija učestvuje u doniranju proizvoda za bebi-pakete od 2014. godine.

- Ovo je treća godina zaredom kako učestvujemo, a motiv nam je bio da pomognemo osetljivim društvenim grupama, bebama i deci. Tokom prošle godine kroz pakete smo donirali oko 20.000 artikala - rekla je Jelena Stančić i dodala da se, prateći komentare na društvenim mrežma, svakodnevno uverava da projekat bebi-paketa uživa punu podršku javnosti.

Prema njenim rečima, predstavnik ove kompanije učestvuje u radu Radne grupe koja se bavi realizacijom ovog projekta, a pored toga organizovala je i akcije postavljanja klupa za dojenje u parkovima uz podršku "Gradskog zelenila", kao i kampanju "Bezbednost nikada nije na odmoru", o bezbednosti dece u saobraćaju, gde se roditelji podsećaju da su njihova deca bezbedna ako su smeštena u odgovarajuće auto-sedište.

Govoreći o smanjenju liste čekanja za vrtiće, Snežana Đurić je podsetila da je Opština Čukarica nedavno odvojila dva prostora u koja će biti smešteni vrtići, a u naredna dva meseca očekuje se još tri ili četiri nova prostora za mališane, čime bi se lista čekanja još više smanjila, rekla je Đurićeva i dodala da se nada da će biti ostvareno obećanje da će do kraja mandata ove gradske vlasti biti ukinute liste čekanja za vrtiće
 
Top