Mališani Novog Beograda dobili još jedno igralište

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Mališani Novog Beograda dobili još jedno igralište
BlicOnline
U ulici Bulevar Arsenija Čarnojevića između brojeva 171 i 173, JKP „Zelenilo-Beograd“ obnovilo je postojeće dečje igralište. Uz igralište obnovljeni su i sanirani postojeći čvrsti zastori, kao i okolne zelene površine.

696704_igraliste-novi-beograd-foto-gradsko-zelenilo-5_f.jpg

Postavljen je novi mobilijar
Površina igrališta je 1.334 metra kvadratna, a obnova je koštala 3,9 miliona dinara.


Gradski menadžer Goran Vesić, član gradskog veća Stevo Marušić i generalni direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević danas su predali deci na korišćenje novo igralište.


- Radovi na izgradnji ovog igrališta trajali su dva meseca i ovo je primer kako obnavljamo igrališta tokom čitave godine. Ove godine smo uredili oko 70 površina, a nastavićemo sa sličnim radovima i sledeće godine. Igralište je obnovljeno na inicijativu građana koji žive u ovom kraju. Pozivam građane da nam i dalje šalju predloge o tome šta misle da je važno uraditi u njihovom okruženju, a mi ćemo ih razmotriti i truditi se da izađemo u susret njihovim zahtevima, kako bismo poboljšali kvalitet života Beograđana - rekao je Goran Vesić.


696701_igraliste-novi-beograd-foto-gradsko-zelenilo-2_f.jpg

Stari rekviziti su zamenjeni novim
Prilazna staza koja vodi do igrališta je sanirana i izrađena od armiranog betona.



Stari i dotrajali rekviziti zamenjeni su novim, koji su prilagođeni važećim standardima.


Postavljeno je šest novih rekvizita za igru dece, od čega su dve ljuljaške sa dva sedišta „Milica“, vrteška „Sanja“, klackalica „Rada“, i dve njihalice „Saša“.



Ovaj mobilijar predviđen je kako za najmlađe, od dve do pet godina, tako i za malo stariju decu - od pet do dvanaest godina.


696700_igraliste-novi-beograd-foto-gradsko-zelenilo-1_f.jpg

Igralište se prostire na 1.334 kvadrata
Zastor od asfalta na dečjem igralištu zamenjen je gumenim pločama, koje između ostalog zadovoljavaju i ekološke standarde.



Ugrađene ploče su otporne na UV zračenje, atmosferske prilike i sigurne su za čovekovu okolinu, jer su izrađene od materijala koji u proizvodnji, transportu i ugradnji ne zagađuju životnu sredinu.



Za odmor su postavljene klupe sa naslonom, a za obezbeđenje higijene na igralištu, betonske đubrijere.
Na i

696705_igraliste-novi-beograd-foto-gradsko-zelenilo-6_f.jpg

Na igralištu su postavljene gumene ploče
Čitavo igralište ograđeno je ogradom radi veće bezbednosti mališana.


Član Gradskog veća Stevo Marušić kaže da je od početka ovog meseca urađeno nekoliko objekata na otvorenom, poput sportskog terena u Ulici Jurija Gagarina, dečjeg igrališta u Ulici Džona Kenedija i fitnes igrališa u Ulici Mihajla Pupina, a čija je ukupna vrednost radova 9,2 miliona dinara.


On je dodao da su u toku i radovi na uređenju javne površine u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, i da će to biti završeno do Nove godine.
 
Natrag
Top