Malinari održali miting upozorenja

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Malinari održali miting upozorenja









Izvor:
Novosti.rs






PRIJANOVIĆI - Predstavnici šest od 10 uduženja "Saveza srpske maline" danas su, ipak, održali jednočasovni miran protest upozorenja u Prijanovićima kod Požege, tražeći da bude ujednačena otkupna cena tog voća od početka do kraja berbe.


brankovina-maline-manifestacija-1328585176-90185.jpg



Portparol Saveza Milan đukić ocenio je jučerašnju najavu predsednika Saveza srpske maline Radeta šunjevarića da protest neće biti održan pošto su malinari zadovoljni sadašnjom otkupnom cenom, kao samovoljnu odluku za koju mu niko nije dao ovlašćenje.

"Zbog obmanjivanja javnosti i proizvođača, Savez će protiv predsednika Šunjevarića podneti krivičnu prijavu, jer nije dobio saglasnost predstavnika udruženja za takvu odluku, već je pokušao da nas zloupotrebi u političke svrhe po instrukcijama iz Demokratske stranke", ustvrdio je
Đukić u izjavi Tanjugu.

Na protestu, kome nisu prisustvovali predstavnici uduženja iz Gornjeg Milanovca, čačka i dva uduženja iz Užica, malinari su ponovili stare zahteve.

"Tražimo da nam se malina isplati retroaktivno od prvog do poslednjeg kilograma po istoj, poslednjoj ceni, da država subvencioniše malinu sa 20 centi po kilogramu i da proglasi malinu strateškim proizvodom", kazao je Tanjugu predsednik uduženja "Vilamet" iz Arilja Dragan Bogdanović.

Bogdanović ističe da je trenutno zvanična otkupna cena u ariljskom kraju 140 na terenu I 145 u hladnjačama,a ukoliko se zahtevi malinara ne ispune do Ilindana najavljuje radikalne proteste u celoj Srbiji.
 
Natrag
Top