Mali vodič za kupovinu cipela

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
16. 06. 2011. 08:00h| S media

Mali vodič za kupovinu cipela

Cipele su savršen modni detalj koji nam obavezno zadaje glavobolju: ili nam se ne sviđa ponuda, ili nema broja, ili nam cipele koje su juče pristajale kao salivene danas su poput okova. U čemu grešimo?

157953_cipele_f.jpg
Pažljivo birajte svoju obuću

Idite u kupovinu posle ručka: Lakše ćete pronaći kalup koji vam zaista odgovara ako idete u kupovinu popodne, jer noge imaju tendenciju da se "rašire" kako dan odmiče.

Budite sigurni da su cipele udobne od samog početka: Bez obzira šta vam priča prodavac, nema šanse da "raširite od nošenja" previše uske cipele.

Testirajte ih: Prošetajte po prodavnici, a obavezno koračajte i po tepihu i pločicama da ne bi postali akrobata kada vam je to najmanje potrebno.

Nemojte biti rob veličine: Usredsredite se na to da vam cipele odgovaraju, a ne da broj bude isti kao kada ste bili u srednjoj školi. Upoznajte svoj luk stopala. Ukoliko je jako izvijen, cipele bi trebalo da imaju elastičan đon da bi absorbovale udarce prilikom hodanja. Ravna stopala zahtevaju čvršći đon sa jačom podrškom.

Fleksibilnost je ključ: Opredelite se radije za fleksibilnu kožu ili gumeni đon umesto previše tvrdih i čvrstih cipela koje neće dozvoliti vašim nogama da se prirodno kreću dok hodate.

Spoticanje o ivice: Uvek isprobajte cipele sa pantalonama ili dužom suknjom (haljinom) sa kojom planirate da ih nosite.
Izaberite pravu petu: Ako ćete biti na nogama duže od nekoliko sati, izaberite deblju petu ili platforme, pa ćete malo da umanjite bol.



 
Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
Draga Crvendac beskrajno sam ti zahvalna na tvojoj svestranosti..ulepšavaš ovaj forum koji ne znam kako bi uopšte izgledao bez tebe..uživam čitajući tvoje redove pozz
 
Natrag
Top