MALI PREVIDI KOJI PRAVE RAZLIKU: 7 modnih grešaka koje pravite svakodnevno

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MALI PREVIDI KOJI PRAVE RAZLIKU: 7 modnih grešaka koje pravite svakodnevno!

Postoji mnogo onih takozvanih modnih grešaka koje su nam svima poznate, a koje obožavamo da kršimo (uz veliku podršku aktuelnih trendova), poput nošenja sandala na čarape, na primer. Ali postoje i one suptilne greščice, koje bez obzira na svu slobodu koju imate u eksperimentisanju, mogu da naruše vaš, inače, besprekoran stil.

42711492960335056755.jpg


Zato je važno da obratite pažnju na ove stvari koje obično prolaze ispod radara, a vrlo ih često pravimo, možda i potpuno nesvesno.


Izdvajamo sedam čestih previda, koje bi trebalo da izbegavate plus predlažemo kao da ispravite ove greške.


1. Pokazujete previše kože

Koža je definitivno in, ali postoji određena granica kada je u pitanju količina razgolićenosti koju možete da podneste, a da pri tom ostanete stylish. Čak i svega par centimetara više u dubini dekoltea, može da učini da vaš outfit izgleda vulgarno i trash. Ostavite ipak ponešto mašti, birajući krojeve koji pokrivaju dovoljno, a naročito kada je u pitanju odeća za kancelariju.


2. Nosite pantalone koje nisu dobro skrojene

Naravno, šljampavi boyfriend jeans je apsolutno u trendu, ali nema ničeg goreg nego kada su vam cigarette pantalone, na primer, šire nego što bi trebalo. To će kompletan look učiniti nespretnim i delovaćete kao da nemate pojma kako da sastavite dobu kombinaciju. Investirajte zato u par pantalona koji je skrojen baš za vas i koji ističe samo ona dobra mesta na vašem telu.


3. Preterano sijate

Koliko puta smo samo citirali Coco Chanel, koja kaže da uvek treba skinuti jedan komad nakita sa sebe pre nego što izađete napolje. A ovo naročito važi za sve vas koji ste veliki ljubitelji dijamanata, kristala i svih drugih blještavih stvarčica. Zadržite se na aksesoarima jednostavnog dizajna ako želite da ih kombinujete u većem broju, ili na samo jednoj upadljivoj statement ogrlici.

4. Birate štikle koje su previsoke, ili nedovoljno visoke

Sa štiklama je lako dospeti na klizav teren – bukvalno i figurativno. Ako su previsoke, možete izgledati pomalo jeftino u sred dana, u gužvi, na asfaltu punom rupa, ako su preniske, delovaćete nekako izgubljeno i staromodno. Za optimalan stil, birajte salonke sa štiklom srednje visine.


5. Mešate oversize sa pogrešno odabranom veličinom

Da, oversize je vrlo u trendu, ali postoje ispravni i pogrešni načini da ga iznesete. Ko preterate sa veličinom, komad će vas progutati i izgledaćete aljkavo. Dobro se pogledajte u ogledalo kada probate u kabini i budite realni prema sebi – ako vam ne stoji dobro, zanemarite činjenicu da je u trendu.


6. Pretrpavate torbu

Mnogi od nas imaju tu naviku da torbu doživljavaju kao produžetak ormana – savršeno mesto da u njega smestite sve što bi ikada moglo da vam zatreba dok ste van kuće. A jedino što ćete na taj način postići jeste da izgledate pretrpano i iskrivite kičmu. Birajte manje torbe, čvrste strukture, u koje može da stane ograničena količina stvari.


7. Ne obraćate pažnju na detalje - a oni su važni!

Pretpostavka da „to niko neće primetiti“ je obično pogrešna, a ne obraćanje pažnje na detalje može da pokvari vaš (skoro) savršeno isplaniran outfit. Dakle, važno je i to dugmence koje nedostaje, ali i to da li ćete stil nadograditi, šeširom na primer. Uvek zaokružite look nekim statement detaljem koji će mu dodati neophodnu dozu šika.


Izvor: ELLE.RS
 
Natrag
Top