Mali avion sleteo na trup bez posledica

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Nezgoda na aerodromu “Nikola Tesla”


Mali avion sleteo na trup bez posledica





Izvor: Blic B.S. | 07. 03. 2011. - 12:03h

Na Aerodromu “Nikola Tesla” u jutarnjim časovima dogodila se nezgoda aviona Cesna 172 mađarske firme “Cegcentrum” koji je sleteo na trup, bez izvučenog stajnog trapa. kako “Blic” saznajem pilot je zaboravio da izvuče stajni trap.
122912_avion_f.jpg


Na sreću, ovom prilikom oba člana posade prošla su bez povreda, a avion je pretrpeo oštećenja na elisi i horizontalnom repu. Prilikom prijave sletanja u 08:43 časa pilot nije najavljivao nikakav problem ni vanrednu situaciju.

Brzom intervencijom aerodromskih službi mehanizacije i bezbednosti saobraćaja, a posle hitnog inspekcijskog uviđaja Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, avion je uklonjen sa piste i prevučen na bezbednu poziciju. Zbog pravovremenog i brzog delovanja osoblja i inspekcije na aerodromu, otklonjene su moguće posledice kašnjenja celokupnog saobraćaja.

Posle veoma kratkog privremenog zatvaranja piste, saobraćaj je ponovo uspostavljen u 09:35 časova. Svi predviđeni letovi tokom prepodneva su obavljeni. Avion Swiss International Air Lines-a na liniji Cirih-Beograd privremeno je sleteo u Budimpeštu, odakle se, posle dopune gorivom, uputio ka Beogradu, saopštio je aerodrom “Nikola Tesla”.
 
Natrag
Top