Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Majka izbacila decu iz kuće sa MODRICAMA I UJEDIMA NA RUKAMA

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

UREDNIK
MONSTRUOZNO Majka izbacila decu iz kuće sa MODRICAMA I UJEDIMA NA RUKAMA

BlicOnline

Premlaćeni i izbačeni iz kuće, dvanaestogodišnji dečak i njegova godinu dana mlađa sestra zatražili su utočište u svojoj školi s molbom da prespavaju na klupama. Deca su brzo zbrinuta, ali ovaj slučaj pokrenuo je još jednom pitanje zlostavljanja dece.
Ova dečica su se pojavila u školu kasno poslepodne kada pred njeno zatvaranje.

- S obzirom da znam da idu u prepodnevnu smenu, začudio sam se kada sam ih video s rančevima u rukama. Bili su izbezumljeni. Na prvi pogled sam primetio da imaju modrice. Rekli su da ih je majka pretukla i izbacila iz kuće. Molili su da im dozvolim da prespavaju na klupama dok se situacija ne stabilizuje u kući – priča za “Blic” vidno potrešen nastavnik iz jedne leskovačke gradske škole.

I devojčica i dečak su imali, priča, povrede po licu, a dečak je imao ugrize po rukama.

Potvrdu ovog slučaja, koji se desio pre nekoliko dana, dobili smo i u Centru za socijalni rad u Leskovcu, čije službenike je odmah pozvao direktor škole.

-Reagovalo se vrlo brzo. Dežurni radnik je odmah bio na licu mesta i obavio razgovor s nastavnikom i decom, koja su potom smeštena u urgentnu hraniteljsku porodicu – priča Anđelija Stojanović, psihološkinja u ovom centru.

Slučaj je istovremeno prijavljen i policiji, ali protiv majke još nije podneta nikakva prijava jer se vrše opsežna ispitivanja i, kako nam je rečeno, utvrđivanje činjničnog stanja.

Nezvanično saznajemo da su deca živela sa majkom i očuhom. Javio nam se i rođak ove nesrećne dece, koji tvrdi da su nadležni u Centru za socijalni rad već dve godine upoznati sa slučajem dece, ali da ništa nisu preduzeli.

- Vodio sam veliku brobu sa centrom, upozoravao da su deca zapostavljena i zlostavljena, ali su me izbacivali iz svojih kancelarija. Deca su trpela gladna i gledala jezive scene u kući. Više su kod mene provodila vreme nego u svojoj kući. Posle svega, tražiću da ja sa svojom suprugom vodim brigu o njima – priča taj rođak.

U Centru, međutim, tvrde da nije baš tako, ne želeći više da pričaju o slučaju kako ne bi otkrili identit dece.

Leskovački Centar za socijalni rad, poseduje spisak urgentnih hraniteljskih porodica, zbrinjava106 dece i mladih do 26 godina u 80 hraniteljskih porodica.

Uskoro kreće obuka za nove hranitelje. Od 110 prijavljenih, izabrane su 24 porodice.
 
Top