Majami 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Rafa: Žao mi je. Ne menjam raspored[/h] UŽ Drugi reket sveta Rafael Nadal je zbog problema sa povredom kolena predao polufinalni meč na turniru Masters serije 1000 u Majami Britancu Endiju Mariju.

3391278814f7640a4cbc5c207022836_size3.jpg
Nadal se na konfernciji za novinare izvinio svim zbog predaja i objasnio zašto je tek u petak predao meč, pošto ga je koleno "mučilo" i tokom meča sa Congom.
„Čekao sam do petka ujutru, jer sam imao veliki broj tretmana u četvrtak. Veoma mi je žao zbog navijača. Žao mi je zbog svih ljudi koji su planiralni da gledaju meč na televizoru...“, rekao je Španac.
Nadal je objasnio i da je probleme sa kolenom imao i uoči turnira na Indijan Velsu.

„Nisam mogao da izađem na teren i slažem svakoga. Probleme sa kolenom sam imao i pre Indijan Velsa. Ipak problem me nije sprečavao da igram sa 100% snage, zato sam i igrao u Indijan Velsu jer sam se dobro osećao fizički. U Majamiju je bilo drugačije“.

Španac je u Indijan Velsu poražen u polufinalu od Rodžera Federera, a u Majamiju je predao polufinalni meč Endiju Mariju. Nadal je najavio da planira da učestvuje na turnira Master serije 1000 u Monte Karlu i Barseloni.

„Ove godine sam već igrao u jednom finalu i dva polufinala na veoma teškim turnirima i to su pozitivne stvari. Istina je da protiv Conge nisam igrao dobar tenis, ali moje koleno nije spremno da igram dobar tenis. Tako da generalno, veoma sam srećan skoro sa svim. Moj raspored se neće menjati, Monte Karlo i Barselona su naredni turniri na kojima ću učestvovati“.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Đoković u novom finalu Majamija[/h] UŽ Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije 1000 pošto je u polufinalu pobedio Argentinca Huana Monaka sa 6:0, 7:5(6).

18221492264f76420a7548e210613763_size3.jpg

Beta​
Peti međusobni okršaj Đokovića i Monaka koji je trajao dva sata i tri minuta mogli ste da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.
Protivniku prvom reketu svetu u finalu Majamija biće Britanac Endi Mari kome je Španac Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena.
Đoković je i peti put u karijeri pobedio Argeninca Monako, koji će posle Majami napredovati na ATP listi i ući u TOP20.

Prvi reket sveta je maestralno odigrao prvi set koji je dobio posle samo 25 minuta bez izgubljenog gema. U drugom gemu Novak je imao brejk prendosti koji je ispustio, istak kao učetvrtfinalnom meču sa Davidom Fererom. Ipak ponovo je Đoković u taj-brejk bio koncentrisan i posle 123 minuta stigao do novog finala turnira u Majamiju koji je osvajao 2007. i 2011. godine.

Novak je imao 11 vinera više (19:8) i isto toliko neiznuđenih grešaka manje (32:43) od Monaka koga je sa tribina bodrila devojka Zaira Nara. Đoković je odservirao samo jedan as udarac, Monako dva, ali je prvi reket sveta imao i četiri duple servis greške, po dve u oba seta.

Na početku meča na servis Monaka Novak je odmah poveo sa 40:0 i već posle nepuna dva minuta igre stigao do tri brejk lopte. Prve dve je Argentinac spasio zahvaljujući dobrim prvim servisima, a onda je Novak posle duge razmene udaraca osvojio četvrti poen na meču i poveo sa 1:0.

Đoković je zatim rutinski bez izgubljenog poena osvojio prvi gem na meču na svoj servis. I u trećem gemu Novak je došao do nove dve brejk lopte, prvu je iskoristio i poveo sa 3:0. Monako je u prvih 15ak minuta meča delovao potpuno nemoćno u odnosu na srpskog tenisera.

Novak je nastavio da igra odlično i u naredna dva gema. Monako je uspeo da osvojio dva poena na Đokovićev servis i stigne do prvog vinera na meču, ali je Novak poveo sa 4:0. I u narednom gemu srpski teniser je stigao do brejk lopte koju je iskoristio i posle 22 minuta igre poveo sa 5:0.

Ponovo je Monako na Novakov servis uspeo da stigne do 40:30, ali je to bilo sve od Argentinca u prvom setu koji je Novak osvojio sa 6:0 posle 25 minuta igre. Đoković je u prvom setu napravio dve duple servis greške, ali je sve drugo odradio perfektno protiv 21. nosioca na turniru u Majamiju.

Monako je na početku drugog seta tek drugi put na meču vezao dva poena i poveo sa 30:15, ali je Đoković došao i do sedme brejk lopte na meču koju nije iskoristio. Imao je Novak još jednu brejk loptu u drugom setu, ali je Monako uz veliki aplauz publike ipak osvojio prvi gem na meču.

Novak je zatim bez izgubljenog poena na svoj servis stigao do prvog gema u drugom setu – 1:1. Na isti način je Monako osvojio i drugi gem na meču protiv u tim minutima činilo se opuštenog Đokovića.

Novak je u petom gemu stigao do nove brejk lopte, ali je Monako izlaskom na mrežu uspeo da osvoji poen i spasi treću brejk loptu u drugom setu. Ipak Đoković je sjajno napadao bekend stranu Monako i iskoristio drugu brejk loptu u najdužem gemu na meču posle koga je poveo sa 3:2.

I onda u osmom gemu Monako dolazi do tri vezane brejk lopte. Novak je prvu spasio tako što je izašao na mrežu i volej udarcem pogodio liniju. Argentinac je zatražio „čelendž“ koji je samo potvrdio ispravnu sudijsku odluku. Naredni poen Novak je osvojio tako što je odigrao dva odlična forhend udarca.

Đoković je stigao do izjednačenja, Monako je imao još jednu brejk loptu, ali je Novak uspeo da povede sa 5:3. Argnetinac je u zatim sa jednim izgubljenim poenom osvojio gem u kome je servirao za ostanak u meču. Nastavio je Monako da osvaja poene i na Novakov servis (serija 6:0) i ponovo je stigao do tri brejk lopte.

Međutim usledio je isti scenario kao u osmom gemu. Prvi reket sveta je spasio tri meč lopte, do 40:40 je Novak stigao posle poena u kome je razmenjeno 28 udaraca. Ipak, u narednom poenu Đoković je napravio duplu servis grešku, pa je Monako osvojio i naredni poen i stigao do izjednačenja – 5:5.

Odigrana su još dva uzbudljiva gema posle kojih je set "otišao" u taj-brejk. Novak je prvi napravio mini-brejk, Monako se nije predavao. Đoković je ipak stigao do dve meč lopte (6:4). Prvu na svoj servis nije iskoristio, ali drugu na servis Argentinca jeste za konačnih 7:5 u taj-brejku.

Finale u Majamiju je na programu u nedelju od 19 časova. Meč između Đokovića i Marija možete gledati u direktnom prenosu na televiziji B92, a to će biti i prilika srpskom teniseru da se revanšira Britancu za poraz u polufinalu Indijan Velsa.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Fiš: "Prespora podloga"[/h] AG Mardi Fiš rekao je da mu podloge na turnirima u Majamiju i Indijan Velsu nisu odgovarale.

5256654234f6f9ef971e69994444787_size3.jpg

Amerikanac je u četvrtfinalu Majamija ubedljivo poražen od Huana Monaka.

„Ova podloga je prespora. Voleo bih da odigram nekoliko turnira na bržim podlogama. Nije samo u pitanju podloga, već i loptice. Loptice postanu toliko velike i toliko raščupane, čak i nakon zagrevanja. Takva situacija otežava igranje teniserima koji igraju napadački tenis“, rekao je Fiš.
„U Indijan Velsu je bilo posebno sporto, pogotovo uveče. To su dva potpuno različita turnira preko dana i uveče. U Australiji je takođe ekstremno sporo. Loptice na Vimbldonu su neverovatno teške. Ovih dana veoma je teško pronaći brzu podlogu na kojoj mogu dobro da igram, a prva dva koja mi padaju na pamet su Montreal i Sinsinati.“

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Đoković: "Uzbudljiv meč za sve"[/h] Prvi reket sveta Novak Đoković srećan je zbog prolaska u finale Mastersa u Majamiju, a nije očekivao lak meč protiv Huana Monaka.

8006372974f76cd077d321553867676_size3.jpg

FoNet​
Đoković je u polufinalu slavio protiv argentinskog tenisera sa 6:0, 7:6, posle dva sata i tri minuta igre.
"Kao i u četvrtfinalu, počeo sam odlično, bio sam veoma agresivan. Ipak, onda nisam uspeo da završim meč brzo. Slično mi se desilo i protiv Ferera. Bio je ovo jedan veoma uzbudljiv meč i za nas i za navijače. Nisam očekivao lak posao i srećan sam što sam prošao", rekao je Đoković.
U borbi za novu titulu na Floridi Đoković će u nedelju od 19 časova igrati protiv Britanca Endija Marija, kojem je drugi reket sveta Rafael Nadal predao meč zbog povrede.
20311923704f76cb3478ec0797701778_size3.jpg

FoNet​
Mari voli ovakve uslove, voli da igra po vrućini, i ima jak servis”, rekao je srpski teniser, “Na neki način igramo veoma slično. Odrasli smo zajedno, znamo se veoma dobro, rivali smo još od malena, a uz to smo i dobri prijatelji. Biće to odličan meč, mislim da neće na njega mnogo uticati to što nije igrao polufinale, ali ćemo videti šta će se desiti”.

Monako je istakao da je nije razočaran porazom, već da će mu plasman u polufinale poslužiti za samopouzdanje pred naredne turnire.

Prvi set je bio neverovatan, igrao je kao pravi broj jedan, a meni je bilo zaista teško. U drugom setu sam ušao u meč, servirao sam bolje i verovao sam u svoju igru. Vodili smo veliku borbu, ali je on zaista zaslužio ovu pobedu”, rekao je Monako, “Osećam da će mi ovaj turnir doneti dosta samopouzdanja pred naredne i nadam se da ću nastaviti da igram ovako i da ću moći da dođem do još nekog polufinala ili čak finala”.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Radvanjskoj titula u Majamiju[/h] SO Četvrta teniserka sveta Agnješka Radvanjska pobednica je turnira u Majamiju, pošto je u finalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7:5, 6:4.

9086969434f774dd7ea286076102601_size3.jpg
To je Poljakinji deveta titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je prošle sedmica slavila u Dubaiju.
Meč je trajao jedan čas i 44 minuta, a pobedio je defanzivni stil igre Radvanjska u duelu sa dijametralno suprotnim, agresvinim stilom Šarapove.
Poljakinja nije baš poznata po briljantnom servisu, a Šarapova od povrede ramena mnogo oscilira pri početnom udarcu. Zato se mogao očekivati nešto veći broj brejkova, ali videli smo izuzetno tvrd meč u kojem je oba seta odlučio po jedan brejk.

U prvom setu Šarapova nije realizovala dve brejk šanse, a živci su joj popustili u samoj završnici. U 12. gemu Radvanjska je imala tri uzastopne set lopte, Ruskinja je spasla dve, ali je onda poslala loptu u mrežu – 7:5 za Agnješku.

Sličan scenario videli smo i u drugom setu – snažnom paralelom Šarapova u sedmom gemu stiže do brejk lopte, ali se u narednom poenu Radvanjska izvanredno branila i napokon je dočekala grešku rivalke.

Ovoga puta su u desetom gemu Šarapovoj popustili nervi, poslala je nekoliko predugih loptica i Radvanjska je realizovala prvu meč loptu za veliki trijumf.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Radvanjska: "Veoma sam srećna"[/h] SO Poljska teniserka Agnješka Radvanjska izjavila je da je presrećna posle pobede nad Marijom Šarapovom u finalu turnira u Majamiju.

19300369954f7777fcecd19104706681_size3.jpg
“Zaista sam igrala dobro od početka do kraja. Baš sam se koncentrisala na svoj servis i drago mi je što nisam izgubila nijedan gem kada sam servirala. Mislim da je to presudilo. Odigrala sam odlično šest mečeva u nizu i zaista sam vrlo srećna”, izjavila je Radvanjska.
Šarapova je izjavila da je njena protivnica igrala odlično i dodala je:

“Igrala je dobro u kontiunuitetu, vratila je mnogo loptica, a ja sam grešila, što ona nije činila. Ona je iskoristila svoje šanse, a ja nisam”, rekla je Ruskinja, koja je četvrti put u karijeri izgubila finale turnira u Majamiju.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Đoković ili Mari, ko osvaja trofej?[/h] SO Novak Đoković i Endi Mari u nedelju od 19 sati sastaće se u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, uz direktni prenos na TV B92.

11307166414f77618e8c81a920432003_size3.jpg
Najbolji teniser sveta u dosadašnjem toku takmičenja nije izgubio ni set, a savladao je Bagdatisa, Troickog, Gaskea, Ferera i Monaka.
Škot je znatno manje vremena proveo na terenu jer su mu Nadal u polufinalu i Raonić u trećem kolu još pre početka predali mečeve. Mari je zato odigrao samo tri meča – savladao je Falju, Simona i Tipsarevića.
„Iskreno, nije mi se često dešavalo da ni da mi jedan protivnik preda meč pre početka, a kamoli dvojica. To je veoma neobično. Meč sa Đokovićem biće veliki ispit, videću koliko mogu u ovom trenutku“, rekao je Mari.

Mari i Đoković do sada su se sastali 12 puta, a srpski teniser vodi sa 7-5. Ove godine igrali su dva puta – u polufinalu Australijan opena Novak je slavio sa 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5, a Endi mu se revanširao u istoj fazi turnira u Dubaiju (6:2, 7:5).
14831213204f77618e98dee887730611_size3.jpg
U mečevima na betonskim podlogama međusobni skor je 5-5, a na turnirima iz Masters 1000 serije Novak vodi sa 5-4.

Novak smatra da uslovi u Majamiju pogoduju Mariju i dodaje:

„On voli da igra po vrućini i ima dobar servis. Naše igre su veoma slične, odrasli smo zajedno i veoma dobro se poznajemo. Igrali smo ovde finale 2009. godine i on me je dobio u dva seta. Svi znamo njegov kvalitet i talenat, opasan je igrač. Biće dobar meč i mislim da na njega neće uticati to što nije imao polufinale“.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Doković osvojio 11. Masters[/h] ČŽ Novak Đoković pobedio je Endija Marija u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju sa 6:1 i 7:6(4), posle 137 minuta igre.

16426242494f781fdd54ea1546715874_size3.jpg

Naš teniser je lako dobio prvi set, a onda se u drugom igralo mnogo duže i više, pa je tek posle "taj brejka" uspeo da dođe do 11. Mastersa u karijeri.

To je 30. trofej Novaka u karijeri, ali i osma pobeda nad velikim prijateljem, koji ga je ove godine pobedio u polufinalu Dubaija. Zanimljivo je da Mari imao samo jednu brejk priliku, dok je Novak iskoristio dve iz osam prilika.
Tekstualni prenos meča

Prvi je serirao naš teniser i izgubio dva poena, ali je došao do vođstva od 1:0. Mari je bez problema dobio svoj servis gem, a Novak je pokazao da će pokušavati da dubokim loptama napadne Škota.

U trečem gemu Đoković je Mariju prepustio samo poen. U četvrtom gemu Đoković je dva puta stizao do izjednačenja, a onda i do prve "brejk" lopte na meču. Škot se odbranio, a onda došao i do gem lopte fantastičnim servisom. Međutim, posle neiznuđene greške, viđeno je novo izjednačenje. Ni novu gem loptu nije iskoristio Mari. Posle 10 minuta, Novak dolazi do nove prilike da Mariju uzme servis i uspeva.

U narednom gemu, Novak nije iskoristio gem loptu, ali je Mari došao do "brejk" prilike, posle dve neiynuđene greške našeg tenisera. Sjajnom servis volej igrom, Novak je spasao "brejk" loptu, a onda i poveo sa 4:1.

Već u narednom gemu Đoković dolazi do nove prilike da oduzme servis Mariju, ali je bekhend ispucao u aut. Posle 43 minuta igre Novak je poveo sa 5:1 i došao u priliku da suvereno dobije prvi set.

To je i učinio izuzetno agresivnom i preciznom igrom.

Već na otvaranju druog seta imao je 0:30, Škot je izjednačio, a onda je Đoković imao sjajnu priliku da dođe do "brejk" lopte, koju nije iskoristio, ali je već u narednom poenu napao i došao do izjednačenja. Ipak, Mari uspeva da prekine seriju od pet uzastopnih gemova Đokovića i povede sa 1:0.

Nole je dobio naredni servis gem za 1:1, a onda ponovo izvršio pritisak na sersis Škota i došao do dve "brejk" prilike, ali ih nije iskoristio. Novak je, ponovo nešto teže, došao i do drugog servis gema i izjednačenja 2:2.

U petom gemu su obojica igrali neverovatno borbeno, ali je naš teniser došao do prilike da povede na servis protivnika. Međutim, posle nove neiznuđene greške, vratio je Marija "u život", a ovaj odgovorio as udarcem, prvim na meču. Novak je izjednačio, ali je Mari ponovo uzvratio dobrim servisom, a onda došao i do vođstva od 3:2.

Naredni servis gem, Đoković je lako dobio, kao i Mari. U osmom gemu Mari je imao izjednačenje, ali se Novak ipak izvukao iz kritične situacije. Škot je podigao nivo igre i procenat ubačenog prvog servisa i uspeo da povede sa 5:4. Sve teže naš teniser je dolazio do poena u svojim servis gemovima, ali, ni posle 10 odigranih gemova nije bilo "brejka".

Škot je bio iyuyetno agresivan, Novak se odlično branio i došao do izjednačenja, a kasnije i do "brejk" prilike, posle dvostruke servis greške protivnika. Mari se odbranio "kik" servisom, a zatim i najsnažnijim servisom večeri. Tri izjednačenja je viđeno, ali ne "brejk".

Bilo je 30:30 u 12. gemu, pa je zatim Novak imao prvu gem loptu, ali je nije iskoristio, kao ni drugu, jer je slajs bekhend izbacio u aut. Treću je iskoristio i to posle drugog servisa.

Na početku taj brejka, Đoković oduzima servis Mariju, zatim povećava na 2:0, a onda gubi svoj servis. Iz nemoguće pozicije Mari igra "drop šot" i uspeva da izjednači na 2:2. Međutim, duplom servis greškom prepušta servis našem teniseru, koji je iskoristio svoj prvi servis i poveo sa 4:2. As udarcem povećava na ogromnih 5:2. Škot odličnim servisima smanjuje na 5:4, ali je ipak naš teniser na kraju zaslužemo slavio.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
[h=1]Novak: "Uživao sam u Majamiju"[/h] UŽ Prvi reket sveta Novak Đoković je posle pobede nad Endijem Marijem u finalu turnira Masters serije 1000 u Majamiju izjavio da je uživao tokom celog turnira.

15651324874f78b403eea01609693493_size3.jpg

Beta, AP​
"Ovo je definitno bio sjajan meč i lepo je biti učesnik finala. Endi je bio blizu da dobije drugi set, i onda je meč mogao da ode u smeru povoljnijem za njega. Ovde je bila predivna atmosfera tokom cele nedelje, uvek je bilo sunčano i ja sam uživao", rekao je Novak Đoković posle meča.
Srpski teniser je prvi veliki turnir osvojio upravo u Majamiju pre pet godina.

"2007. godine sam osvojio ovaj turnir, to je bio prvi veliki trunir koji sam osvojio i volim da igram ovde. Puno je boja na tribinama, puno ljudi različitih nacionalosti koji su navijali za nas i zahavljujem se svima na podršci", rekao je Novak Đoković.

Britanac Endi Mari je čestitao Novaku na pobedi.

"Čestitam Novaku na osvajanju turnira, danas je zasluženo pobedio. Igrao je najbolji tenis cele ove nedelje. Ja treniram na ovom terenu dosta, volim da treniram i igram u Majamiju jer uvek je uživanje biti ovde."

Đoković je osvojio jubilarni 30. turnir u karijeri pošto je u finalu turnira Master serije 1000 u Majamiju pobedio Endija Marija sa 6:1, 7:6(5).

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Šta da vam kažem bejoh u Indijan Velsu....pa u Majamiju....lepo se proveo.....davao vam izveštaje........sad sedam u avion...i pravac Beograd...a onda u Monte karlo.......pa ćemo videti dalje......

E da ova tema ide po ključ.....hvala što ste me "pratili"ćaos!!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag