Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Mail server na Windows Server 2008 R2

  • Začetnik teme blsysadm
  • Datum pokretanja
B

blsysadm

Pozdrav narode :)

Ovako, htio bih postaviti par pitanja vezano za windows mejl server, pa ako neko zna kako da mi pomogne bio bih mu zahvalan.

Hocu da napravim mejl server na Windows Server 2008 R2. Kreirao sam domen kontroler i odradio sva podesavanja mreze i to je uredno, zatim sam instalirao SMTP feature i odradio podesavanja iste i sve je proslo uredno.Medjutim ne znam kako da napravim mejl adresu da ide sa mog servera tj. da bude ime@domen.com (u mom slucaju .local).Pokusavao sam da povezem Thunderbird ali nisam uspio, uspio sam samo da povezem Thunderbird na odlazni SMTP server po mojim parametrima vec instaliranog servera, (na netu sam prevrnuo masu tutorijala i foruma ali nisam nasao rjesenje).Dakle mene zanima kreiranje sasvim nove adrese koja ce ici sa mog servera i koja bi se zvala ime@domen.local.Da li se to mora odraditi preko nekog online servisa za mejlove ili slicno?

Vjerovatno neko iskusniji zna o cemu pricam pa oprostite ako sam nesto previdio ili lupio glupost ( tek pocinjem sa ucenjem oko mejl servera i sl.).

Srdacan pozdrav, i hvala unaprijed :):)
 
Top