Šta je novo?

Magija indijskog sarija

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.955
Magija indijskog sarija

Sari, magija indijskog tkanja - naziv je izložbe koju do 7. decembra možete da posetite u galeriji Etnografskog muzeja u Beogradu“Sari, magija indijskog tkanja“ - naziv je izložbe koju do 7. decembra možete da posetite u galeriji Etnografskog muzeja u Beogradu. Eksponati, specijalno izrađeni za ovu priliku potiču iz sedam indijskih saveznih država i predstavljaju sever, jug, istok i zapad zemlje.

Organizator izložbe, Ambasada Indije u Beogradu zajedno sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju iz Nju Delhija i modnom agencijom „Klik“, organizovala je i modnu reviju. Za stilizaciju revijskih izlaza pobrinula se kreatorka Dejana Momčilović, a posebnu pažnju posetilaca privukle su kombinacije Igora Todorovića, Valentine Obradović, Jelene Stefanović, Daniele Glišić, Svetlane Jaćović i Budislave Keković.

Sari, svojevrstan spoj tradicionalnog i savremenog dizajna, naglašava raznovrsnost prirodnih materijala i tehnika izrade. Praktičan i elegantan odevni komad sastoji se od pet metara tkanine protkane različitim šarama, a može da se uvije oko tela na više od 109 različitih načina. Živopisne, nešivene haljine koje graciozno padaju u lelujavim naborima, deo su svakodnevne i svečane odeće indijskih žena.

(Večernje novosti)
 
Top