Šta je novo?

“Magični doručak” do 11. novembra

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]“Magični doručak” do 11. novembra[/h]
Uz podršku Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, Banke hrane i partnera danas je u Beogradu počela distribucija hrane u školama za decu sa posebnim potrebama u okviru humanitarne akcije “Magični doručak”. Akcija traje do 11. novembra, sa ciljem da se prikupi što više hrane za decu sa posebnim potrebama.


543883-mag.jpgAkciju podržavaju Kredi Agrikol banka, Metro Keš end Keri, u čijim se prodajnim objektima tokom akcije mogu kupiti paketi preporučenih proizvoda težine 900 grama po ceni od 250 dinara.

Ove pakete preuzimaju saradnici nevladine organizacije Banka hrane i distribuiraju ih do škola.

Akciju je podržao Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda čija je predstavnica Jadranka Gvozdenović ukazala na važnost donacije s obzirom da u ovim školama ima puno dece čije su porodice slabog materijalnog stanja.


Građani i firme koji žele da učestvuju mogu da kupe pakete u Metrou ili da uplate novčana sredstva u ekspoziturama Kredi Agrikol banke.

Akcija se sprovodi u Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Palanci, Vršcu, Leskovcu, Šidu.

Po prema rečima predstavnice Metroa Jelene Popović do sada je na ovaj način deci podeljeno 25 tona hrane.

Predstavnica Banke hrane Sonja Ivanišević navela je da je u prethodne četiri akcije 4.200 dece dobilo pakete od oko 6.000 koji pohađaju ove škole.Izvor:
24sata.rs
 
Top