Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Mađari upali u voz, razoružali hrvatske policajce?

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

Urednik
#1
Mađari upali u voz, razoružali hrvatske policajce?
Mađarska je presrela voz sa oko 1.000 izbeglica iz Hrvatske, navodno razoružala 40 pripadnika hrvatske policije i uhapsila mašinovođu, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug
17130426955fc7c7b17d62913972001_v4_big.jpg
Foto: Tanjug

Kako se navodi, voz sa oko 1.000 izbeglica pratilo je 40 policajaca koji su navodno zadržani i vraćeni u Hrvatsku.

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač izjavio je da to što je Hrvatska poslala 1.000 izbeglica vozom u južnu Mađarsku, predstavlja ozbiljan incident.

On je na konferenciji za novinare u Beremendu rekao da je voz u pratnji 40 hrvatskih policajaca stigao u Mađarsku bez najave, prenosi MTI.

Kovač je kao "laž" ocenio informaciju da je ulazak pomenutih izbeglica u Mađarsku bio dozvoljen na osnovu bilateralnog sporazuma.

Kako je javio Indeks.hr, Kovač je rekao da postupak Hrvatske predstavlja kršenje međunarodnog prava i povredu mađarske granice, dodajući da je povodom ovog događaja "pokrenut postupak".

Pojedini mediji su javili da su hrvatski policajci koji su se nalazili u pratnji voza navodno razoružani i privedeni u Mađarskoj. Takođe se navodi da je priveden i mašinovođa.
 

Top