Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Mađari upali u voz, razoružali hrvatske policajce?

  • Začetnik teme maja_jevtic
  • Datum pokretanja
maja_jevtic

maja_jevtic

UREDNIK
#1
Mađari upali u voz, razoružali hrvatske policajce?
Mađarska je presrela voz sa oko 1.000 izbeglica iz Hrvatske, navodno razoružala 40 pripadnika hrvatske policije i uhapsila mašinovođu, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug
17130426955fc7c7b17d62913972001_v4_big.jpg
Foto: Tanjug

Kako se navodi, voz sa oko 1.000 izbeglica pratilo je 40 policajaca koji su navodno zadržani i vraćeni u Hrvatsku.

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač izjavio je da to što je Hrvatska poslala 1.000 izbeglica vozom u južnu Mađarsku, predstavlja ozbiljan incident.

On je na konferenciji za novinare u Beremendu rekao da je voz u pratnji 40 hrvatskih policajaca stigao u Mađarsku bez najave, prenosi MTI.

Kovač je kao "laž" ocenio informaciju da je ulazak pomenutih izbeglica u Mađarsku bio dozvoljen na osnovu bilateralnog sporazuma.

Kako je javio Indeks.hr, Kovač je rekao da postupak Hrvatske predstavlja kršenje međunarodnog prava i povredu mađarske granice, dodajući da je povodom ovog događaja "pokrenut postupak".

Pojedini mediji su javili da su hrvatski policajci koji su se nalazili u pratnji voza navodno razoružani i privedeni u Mađarskoj. Takođe se navodi da je priveden i mašinovođa.
 

Top